Hírek

2014.11.28. 17:05

Átadták Celldömölkön az új üzemcsarnokot

Celldömölk – Ünnepélyes keretek között adták át a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. üzemcsarnokát Celldömölkön.

Cseszkó Tamás

A másfél milliárd forintos beruházásnak köszönhetően komplex fejlesztés valósult meg, a cég megvásárolta az üzemcsarnokot, és duplájára bővítette. A gépkezelő megadta a jelet, a szerelvény begördült a Swietelsky üzemcsarnokába, a megjelentek tapssal fejezték ki örömüket a másfél milliárd forintos beruházás átadásán.

Balról-jobbra Peter Gál a Swietelsky GmbH igazgatója, Homlok Zsolt a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója, Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A celldömölki cég komoly múltra tekint vissza, 2006 óta működik a jelenlegi formájában, azóta folyamatosan fejlődik. Az átadón rengeteg partner, beszállító, vasúttechnikai szakember volt ott, de tiszteletét tette Tasó László, közlekedésért felelős államtitkár, Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Fehér László, Celldömölk város polgármestere is. A megnyitón Homlok Zsolt, a Swietelsky ügyvezetője egy híres idézetet osztott meg a hallgatósággal, miszerint a legjobban akkor jósolhatjuk meg a jövőt, ha magunk tervezzük azt.

Fotók: Cseh Gábor

Szavai szerint most eljutott a cég oda, hogy a közel 1,5 milliárd forintos beruházás elkészült. – A jövő itt van körülöttünk, valósággá vált – mondta Homlok Zsolt, kiemelve, hogy a fejlesztésnek köszönhetően elkészült egy 1300 négyzetméteres irodaház, a gyártócsarnokot pedig 1800 négyzetméterre bővítették, fejlesztették a vágányokat, a szerelőaknákat. A cégvezető hangsúlyozta, megértették a kormány törekvését, miszerint fontos a munkahelyteremtés, valamint a szakképzés segítése, éppen ezért ötven fővel bővítették a személyi állományt, és további munkaerő-felvételt terveznek. – Az a terv, hogy az anyavállalat gépeinek javítását is itt tudjuk elvégezni – hangzott el.

Homlok Zsolt hangsúlyozta, a Swietelsky építkezésein is fontosnak tartják, hogy magyar alvállalkozókkal dolgozzanak. – Magyarországnak szüksége van a minőségi vállalkozásokra – emelte ki az ügyvezető, hozzátéve, felelősséget éreznek azért, hogy megfelelő szakembereket képezzenek, ezért jelenleg is részt vesznek a szakképzés támogatásában. Peter Gal, az anyavállalat vezetője elmondta, a magyarországi részleg majdnem tíz éve lépett a vasútépítési piacra, és azóta fontos részévé vált az ausztriai székhelyű konszernnek. Szavai szerint a cég sikere abban rejlik, hogy a dolgozók a legmagasabb minőségben végzik el a munkájukat, és mindig betartják a határidőket. – Megrendelőink, partnereink számára stabilitást kínálunk, innovatív fejlesztéseinknek köszönhetően a vasútépítés terén nemzetközileg is az élen járunk – sorolta a cég sikereinek titkait Peter Gal.

Tasó László közlekedésért felelős államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét tolmácsolta. Kijelentette, a Swietelsky egy olyan cég, amely hosszú évek óta bizonyítja, hogy a legfejlettebb vasútépítő cég Magyarországon. Az államtitkár méltatta a vállalt társadalmi szerepvállalását. Szavai szerint ma hazánkban padlón van a szakképzés rendszere, mivel olyan szakmákat adtak a fiataloknak, amelyeket a munkaerőpiacon nem tudtak hasznosítani. – Homlok Zsolt példaértékűen vállal szerepet nemcsak a vállalat életében, hanem a közéletben is, gondoljunk csak a sportban betöltött szerepeire – mondta az államtitkár. Tasó László beszélt arról is, hogy erős gazdasági szereplők nélkül nem lehet korszakváltást elérni a közlekedéspolitikában. – Bízom benne, hogy a következő időszak a vasútfejlesztésektől lesz hangos – jelentette ki.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédében kiemelte, a Máv számára fontos, hogy a vállalattal jó kapcsolatot ápoljanak. Kiemelte, a mostani beruházásnak köszönhetően tovább fejlődött a vasút és a vasutasok közössége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!