Hírek

2014.11.11. 12:50

Elstartolt a SuliMoped

Sárvár – A 2014/2015-ös tanévre is meghirdette az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a SuliMoped programot. A képzés során Vas megyében 50 tanuló ingyen szerezheti meg a segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt.

Lisztmayer Zsófia

A megyében immár második alkalommal valósul meg a képzés, mely révén ötven, a 14. életévét betöltött fiatal szerezhet jogosítványt. A kezdeményezéssel leginkább a hátrányos helyzetű, valamint a kiemelkedő tanulmányi eredményű általános iskolásoknak kívánnak segíteni. Az idei tanévben a sárvári és a celldömölki tankerülethez tartozó oktatási intézmények diákjai kaphatnak lehetőséget a képzésen való részvételre. Kedden a sárvári tankerülethez tartozó általános iskolák kiválasztott diákjai mérték össze tudásukat a Nádasdy Tamás Általános Iskolában.

Jobbról balra: Lakat Attila igazgató, és Fekete Géza (egyenruhában). Fotók: Timár Gergely

A tankerülethez tartozó iskolák diákjai először egy közlekedéssel kapcsolatos elméleti tesztet töltöttek ki, majd kerékpárral végrehajtott gyakorlatokat mutattak be. Az eredmények alapján a rendőrség munkatársai választják ki a szerencséseket, akik megszerezhetik a jogosítványt.

Kovács Vanda

Lakat Attila hat éve igazgató a sárvári általános iskolában. Elmondása szerint tavaly minden kiválasztott sikeresen végezte el a képzést.

– Idén csaknem ötven diákunk jelentkezett a programra. A tanulókat első körben az őket oktató pedagógus választotta ki, a továbbiakban pedig a teszt, valamint egy gyakorlati bemutató dönti el, hogy ki kezdheti majd el végül a tanfolyamot. Megítélésem szerint a jelentkező diákjaink fiatal koruk ellenére elég érettek ahhoz, hogy sikeresen levizsgázzanak.

Bruckner Dzsenifer

Bruckner Dzsennifer, a sárvári iskola 14 éves diákja elmondta, hogy azért jelentkezett, mert régóta szeretett volna jogosítványt szerezni.

– A teszt szerintem nem sikerült rosszul, mert elég sokat készültem rá, és az iskolai közlekedési szakkörön is jól felkészítettek minket. Remélem, sikerül megszereznem a jogosítványt, mert így nagyon megéri.

Balogh Viktória, Bruckner Dzsenifer

A szintén 14 éves Balogh Viktória jó lehetőségnek tartotta a képzést, ezért mindenképpen jelentkezni akart rá.

– A szüleim is támogatnak benne, de egyelőre nem beszéltünk arról, hogy mit fogok vezetni, ha meglesz a jogosítvány. A teszt nem volt annyira nehéz, remélem sikerülni fog, és elkezdhetem a tanfolyamot.

A celldömölki tankerülethez tartozó diákok csütörtökön írják majd meg a tesztet, és gyakorlati tudásukról is akkor adnak számot A programban részt vevő diákok előreláthatólag még a tanév vége előtt levizsgáznak, szerencsés esetben pedig a jogosítványt is megszerzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!