Hírek

2014.12.08. 13:30

Feljelentés a szemétlerakók ellen

Vasvár, Oszkó - A Vasvár és Oszkó közti erdőrészen illegális szemétlerakóhelyet fotózott egy olvasónk, állítólag több ilyen is van.

Merklin Tímea

Van-e a vasvári önkormányzatnak stratégiája a szemétlerakók felszámolására?

– Tavasszal szoktuk összeszedni a városkörnyéki szemetet különböző akciók keretében. Vagy kimennek az iskolások, vagy a közutasokkal egyeztetünk és közmunkások segítségével számolunk fel ilyen szemétlerakókat – tudtuk meg Sejber Mihály alpolgármestertől.

Az elpusztult állatok tetemei és a rengeteg háztartási hulladék nemcsak a környezetszennyező, hanem nem emberhez méltó – írja olvasónk. Fotó: Markus Waltraud

– Sok mindent ki lehetne vinni a vasvári hulladékudvarba, igaz, a kommunális (háztartási) szemetet nem fogadják. Ha az önkormányzat területén van, kötelességünk feljelentést tenni, de a rendőrség 30 nap múlva lezárja az ügyet. A tettes nem szokott meglenni, a feljelentésnek inkább elijesztő hatása lehet. A vasvári rendőrséghez 23 hegyháti település tartozik, a vagyon elleni bűncselekményekre koncentrálnak.

Kapcsolódó cikk:

Állattetemek az erdőben (+18 fotók!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!