Hírek

2015.04.13. 09:06

Quaestor-botrány: bent ragadt a szombathelyi állatvédők pénze

Szombathely - A Fekete István Állatvédő Egyesületet is negatívan érinti a nemrégiben kirobbant Quaestor-ügy, az állatvédők ugyanis a pénzintézetnél tartották kötvényekbe fektetve az adományokat. Mintegy 4 és fél millió forintot zároltak jelenleg.

Cseszkó Tamás

- 2010 óta tartottuk a Quaestornál a pénzünket, azért választottuk ezt a szolgáltatást, mert bármikor hozzáférhettünk a kötvényeinkhez - kezdi a történetet Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke. Azt mondja, semmifajta előjele nem volt annak, hogy baj lesz, sőt megelőző tájékoztatást sem kaptak. - A hozzánk beérkező adományokat, valamint az egyszázalékos felajánlásoknak köszönhető támogatásokat tartottuk ezen a számlán. Ezt a pénzt működésre költjük, ezért is kellemetlen a helyzet - fogalmazott az elnök, hozzátéve, hogy legközelebb ősszel, a következő egyszázalékos felajánlások folyósításánál érkezik komolyabb összeg az egyesülethez. - Azon a napon, amikor kirobbant a botrány, bementem a Quaestor szombathelyi fiókjába, ahol közölték, hogy nincs kifizetés, zároltak mindent, ugyanakkor kiadtak egy egyenlegközlő dokumentumot - elevenítette fel a történteket Csollányné Horváth Krisztina.

Jó hír, hogy nem minden pénzük volt a Quaestornál, az állatvédők egy másik banknál vezették a folyószámlájukat, így továbbra is biztosított a működés.

- Szerencsére folyamatosan kapunk adományokat, állateledelre például egyáltalán nem kell költenünk. Ha valakik örökbe fogadnak egy-egy kutyát, cicát, adományt adnak, így az állatorvosi költségek egy része is visszajön. Most tartozásokban maradunk itt-ott, és jelezzük előre, hogy akkor fizetjük ki a költségeket, amikor tudjuk - mondta el.

Csollányné Horváth Krisztina hangsúlyozta, a munka továbbra is folytatódik, hétvégén is négy kutyát adtak örökbe.

- Bízom benne, hogy hamarosan megoldódik a helyzet. Elkezdték kiküldeni az adategyeztető leveleket, április 20-áig kell reagálnunk, hogy stimmelnek-e az összegek, és információink szerint három hónapon belül visszakaphatjuk a pénzünket - vázolta a jövőt az állatvédők vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!