Hírek

2015.05.14. 16:44

25 éves a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola

Körmend - Aki a múltját nem becsüli, az a jövőjét nem érdemli: így foglalta össze a visszatekintés jelentőségét Hollósi Gábor, a 25 éves Körmendi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója csütörtökön a konferenciával egybekötött jubileumi ünnepségen.

Bakos Ágnes

Felavatták Szent György, a rendőrök védőszentjének tiszteletére emelt emlékhelyet.

1990-ben határőr iskolaként kezdte működését az intézmény, Határőr Kiképző és Továbbképző Intézet néven. Annak idején Szent Lászlónak, a határőrök védőszentjének állítottak emléket – e mellé került most az új emlékhely. 2004 óta, a határőrség és a rendőrség integrációja nyomán rendőröket képeznek az iskolában.

Dr. Halmosi Zsolt rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes az emlékműről azt mondta: Sárkányölő Szent György életútjának van üzenete napjaink rendőreinek: a törvények és a parancsnokok tisztelete. A főkapitány-helyettes kiemelte: büszke arra, hogy sok százan jelentkeznek rendőrnek évről-évre.

Az iskola folyamatosan bővült az elmúlt 25 évben: három éve már a katasztrófavédelem számára is képeznek tiszthelyetteseket, valamint a 2013-ban indult 112-es Egységes Segélyhívó Rendszer operátorait is a körmendi iskolában oktatták.

Az emlékmű avatóján kitüntették a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola eddigi igazgatóit. Dr. Kátai László volt az intézmény első vezetője; a második igazgatója dr. Tiborcz János volt, őt Dr. Orbán Péter váltotta, 2013 szeptembere óta pedig Hollósi Gábor vezeti az immár 25 éves körmendi iskolát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!