Hírek

2015.05.31. 10:11

Ahol a polgármester és a családja is táncol - Ivánban Donka Zsolt vezeti a néptáncegyüttest

Négy éve alakult a néptáncegyüttes Ivánban. Vezetőjük Donka Zsolt, aki korábban Csongrádon az Alföld Néptáncegyüttesben táncolt, kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint húsz esztendőt.

Merklin Tímea

Az együttes létrehozásában sokat segített a helyi polgármester, Baráth Károly, aki nemcsak támogatta, hanem a feleségével és fiával be is lépett a csoportba. Harminc fővel indult az együttes, amely mára tizenötre apadt, de stabilizálódott is ez a létszám.

Fotó: Iváni NTE

Az Alföld Néptáncegyüttes, ahol Donka Zsolt tanult és táncolt, minden lehetséges díjat, elismerést megkapott fennállása során, köztük arany minősítést négy alkalommal. Donka Zsolt 2007-ben költözött Ivánba, majd 2013-ban Bükre. Az iváni tánccsoportot nem egyszerűen hagyományőrző csoportként működteti, hanem koreográfiákat is készít, amelyekkel színpadra lehet állni az ünnepeken. Például a rábaközi lakodalmas fontos helyi érték, ezenkívül produkcióikban a nézők felfedezhetik a táncban rejlő tartást, erőt, szórakozást.

Az iváni néptáncegyütteshez bárki csatlakozhat korhatár nélkül, akinek van ideje heti egy próbára járni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!