Hírek

2015.06.10. 11:20

Rengeteget kap lelkileg azoktól a kis betegektől, akiken segít – Amit tudni érdemes a hónap orvosáról, dr. Csire Juditról

Szombathely - Olvasóink ismét megválasztották a hónap orvosát. Májusban dr. Csire Juditra esett a választás.

Lisztmayer Zsófia

Dr. Csire Judit 2007-ben kezdett dolgozni a Markusovszky kórház gyermekosztályán. A gimnázium után a Semmelweis Egyetemre jelentkezett.

– Nagy tisztelettel nézek fel a gyakorlatvezetőmre, hiszen mind szakmai, mind emberi részről felébresztette bennem a gyermekgyógyászat iránti vonzalmat. Szépen lassan rájöttem, hogy a legtöbbet a kicsiktől tanulhatom, mert bennük a tiszta őszinteség még fellelhető. Ahhoz, hogy az istennek tetsző gyermeki lelkület valamennyire megmaradjon bennem, apróságok között kell lennem folyamatosan – mondta el Judit.

Szakmája szépségét a fent említetten kívül abban látja, hogy olyanoknak segíthet, akiktől lelkiekben rengeteget kap. A hónap orvosa szerint a gyerekek a felnőttekkel ellentétben nem találnak ki, és nem rejtenek el tüneteket.

– Mások szolgálatának köszönhetően nem csak saját magunk körül forog a világunk, így életünk nehézségei eltörpülnek – hangsúlyozta a doktornő. – Rengeteg feledhetetlen élménnyel gazdagodtam az elmúlt években. Ezek általában mind olyan gyermekekhez kötődnek, akik nehéz sorsúak, alig vagy egyáltalán nem látogatták őket lábadozásuk idején a szüleik. Velük nagyon sajátos kapcsolatot alakítottam ki a gyógyításuk során. Feledhetetlen, tisztán bennem élő élmények azok is, amikor életveszélyes helyzetben az Úr nagyon kézzelfoghatóan velem volt – tette hozzá Judit.

A hónap orvosa sosem bánta meg, hogy a gyógyítást választotta. Ha még egyszer dönthetne, akkor is a gyermekgyógyászatot választaná.

– Nagyon megtisztelő ez az elismerés az olvasóktól, de az egészségügyben csapatban dolgozunk. Ezért nem igazán vannak egyéni érdemeink, az égi segítségről nem is beszélve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!