Hírek

2015.07.13. 13:06

Parancsok ismertetése

Július elsejével hatályba lépett az új szolgálati törvény, melynek keretében a hivatásos tűzoltók bérfejlesztésére is sor került. A megyei igazgató az igazgatóság teljes hivatásos állománya részére átadta az új parancsokat.

Az elmúlt napokban Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei igazgató az igazgatóság valamennyi kirendeltségén és hivatásos tűzoltó-parancsnokságán látogatást tett. A látogatás célja az új szolgálati törvény bevezetésével, illetve hatályba lépésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók ismertetése volt, különös tekintettel a július 1-jétől számítandó bérfejlesztésre.

Fotó: Balogh Nikoletta tű. zls., Vas MKI

Az igazgató hangsúlyozta, hogy az új jogszabály értelmében a következő négy évre elosztva összesen 50%-os bérfejlesztésre kerül sor a rendvédelmi szerveket, köztük a hivatásos állományú tűzoltókat érintően. A fejlesztés első ütemében, július 1-jétől 30 %-os illetményemeléssel számolhatnak a tűzoltók, majd ezt követően 2019. január 1-jéig minden évben további 5-5 %-os béremelésre számíthatnak.

A tájékoztatót követően Kemenes Péter tűzoltó alezredes, humán szolgálatvezető tartalmának részletes ismertetése mellett valamennyi hivatásos tűzoltónak kiosztotta az új parancsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!