Hírek

2015.08.19. 18:41

Az államalapítás ünnepén is biztonságosan

Mire figyeljünk az augusztus 20-án, az államalapítás alkalmából megrendezésre kerülő szabadtéri rendezvények során annak érdekében, hogy megelőzzük a bajt? A következőkben a veszély elkerülésére, megelőzésére hívja fel a lakosság figyelmét a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az államalapítás ünnepén országszerte számos helyszínen tartanak különféle szabadtéri programokat, melyek között kedvük szerint válogathatnak az érdeklődők. Az ez alkalomból megrendezett vásárok, tűzijátékok és az egyéb látványos kulturális, hagyományőrző műsorok sok látogatót vonzanak az ünnepi rendezvényekre. Mivel ilyenkor egy viszonylag kisebb területen sok ember gyűlik össze, különösen fontos, hogy a programok szervezői odafigyeljenek az érdeklődők biztonságára.

Az ünnepi rendezvényeket a legtöbb esetben tűzijátékkal koronázzák meg. A pirotechnikai eszközök helytelen, szabálytalan használata azonban könnyen balesetekhez, sérülésekhez vezethet. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja az ünnepi programokra kilátogatók figyelmét, hogy életük, testi épségük megóvása érdekében a tűzijáték előtt, alatt és után ne próbálják megközelíteni a pirotechnikai kilövő csöveket, a kihelyezett anyagokat, vezetékeket, berendezéseket! Ezek közelében kizárólag a pirotechnikai szakemberek tartózkodhatnak.

Kérjük a lakosságot, hogy a rendezvényekre indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról! Előre nem várt esemény bekövetkezésekor, vihar érkezésekor a rendezők vagy a hatósági szakemberek elrendelhetik a helyszín kiürítését, ilyen esetben maradéktalanul tartsák be az erre vonatkozó utasításokat!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a rendezvények szervezőit, valamint a résztvevőket, hogy biztonságuk érdekében fordítsanak kiemelt figyelmet a biztonsági és tűzvédelmi előírások betartására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!