Hírek

2015.08.12. 16:50

Fidesz: Czeglédy tisztázza magát!

- Tisztázza magát dr. Czeglédy Csaba! – ezt kérte Lendvai Ferenc a szombathelyi Fidesz-KDNP képviselőcsoport frakcióvezetője. A képviselő szerint Czeglédy Csabának, a helyi baloldal frakcióvezetőjének kötelessége e kényes ügyben megszólalni.

Cseszkó Tamás

– A Czeglédy Csaba nevével fémjelzett Rébuszt már évekkel ezelőtt felszámolták, a Rébuszhoz kötődő iskolaszövetkezeteknél is komoly gondok vannak – mondta Lendvai, kiemelve, hogy a Kopernikusz, valamint a Cooperitas iskolaszövetkezetek (ez utóbbi a Rébusz jogutódja) öt éve szerepelnek a NAV azon feketelistáján, amely a több mint 100 millió forinttal adósok nevét tartalmazza.

– Elfogadhatatlan, hogy miközben szorgalmas fiatalok komoly áldozatokat hoznak, az iskolaszövetkezetek vezetői ellen büntetőeljárás van folyamatban, a Kopernikusz két egykori vezetőjét ugyanis a Csongrád Megyei Főügyészség június végén kelt vádiratában üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, továbbá a számvitel rendjének megsértésével vádolja – ismertette a frakcióvezető.

Lendvai Ferenc a szombathelyi Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának frakcióvezetője a Humán Operátor Zrt. és dr. Czeglédy Csaba ügyvédi irodája előtt. Fotó: Ohr Tibor

Lendvai Ferenc arról is beszélt, hogy a történetben felbukkan a Humán Operator Zrt. is, ennek a cégnek az igazgatósági elnöke dr. Czeglédy Csaba. Egy újságíró felhívta a Rébuszt, ám először a megadott telefonszámon Humán Operator Zrt. néven jelentkeztek be, majd közölték, „végül is ez a Rébusz". Ráadásul mindkét cég a Kossuth Lajos utca 8. szám alá van bejegyezve, ahol dr. Czeglédy Csaba ügyvédi irodája is. A szocialisták frakcióvezetője azonban azzal védekezett, hogy a Humán Operator Zrt. napi, operatív ügyére nincs rálátása.

– Miként lehetséges, hogy Czeglédy Csaba nem vesz részt egy cég irányításában, miközben ő az igazgatótanács elnöke? – tette fel a kérdést Lendvai Ferenc, aki egyúttal arra is kíváncsi volt, hogy ha elfogadjuk, hogy az operatív ügyekért nem, csak a stratégiai ügyekért felel, akkor miként lehetséges, hogy a különböző haldokló iskolaszövetkezetekkel kötött alvállalkozói szerződésről nincs tudomása?

– Hiszen az már stratégiai ügy – hangzott el.

Lendvai Ferenc szólt arról is, hogy Czeglédy az elmúlt napokban nem tagadta a sajtóban megjelent Rébusz klónok és a Humán Operator Zrt. kapcsolatát.

– Miként lehetséges, hogy szinte az összes iskolaszövetkezet, mely kapcsolatba kerül a Humán Operátor Zrt-vel előbb utóbb felszámolás alá kerül? – zárta sajtótájékoztatóját a képviselő.

Dr. Czeglédy Csaba lapunknak küldött reagálásában azt írta:

„A valótlan tényállítások miatt a jogi lépéseket már megtettük, és megtesszük Lendvai Ferenccel szemben is. A közvélemény számára pedig azt kívánom elmondani, hogy a Rébusz név nem egy konkrét iskolaszövetkezetet takar már hosszú évek óta. Ez a fantázianeve a Human Operator Zrt. szolgáltatása egy részének. Rébuszos diáknak lenni azt jelenti, hogy az adott munkát a legalkalmasabb, legmotiváltabb fiatal munkavállaló végzi el, aki időben és pontosan kapja meg a fizetését. A szülők és a fiatalok, valamint a cégek bíznak bennünk.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!