Hírek

2015.08.12. 12:12

Villámcsődület: fiatalok a fiatalokért a szombathelyi Fő téren

Az ország húsz nagyvárosában rendeztek villámcsődületet egy időben, délelőtt 11 órakor a fiatalok világnapja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. Szombathelyen a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében csaknem harmincan táncoltak együtt.

Pontban 11 órakor váratlan táncprodukció lepte meg a Fő téren sétálókat. A Westside Táncsport Egyesület tagjai önkéntesekkel kiegészülve csatlakoztak az első alkalommal megrendezett fiatalok napi flashmobhoz.

"A hagyományteremtő akció célja felhívni a figyelmet a fiatalokra. Szeretnénk bemutatni sokszínűségüket, hogy a jövő nemzedék is komoly értéket, kultúrát képvisel, amit ők maguk teremtenek meg" - mondta el Vass István irodavezető.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Húsz nagyvárosban készültek kulturális és művészeti csoportok különböző produkciókkal az alkalomra. A szombathelyiek modern tánccal rukkoltak elő, a koreográfiát az egyesület táborában tanulták a fiatalok.

"Felkértek minket, hogy a fiatalok világnapjára csináljuk meg ezt a flashmobot. Szívesen jöttünk, már nem először vettünk részt hasonlóban. Jól éreztük magunkat" - mondta a háromperces produkció végeztével Jakab Maja.

Az ENSZ közgyűlése 1999-ben nyilvánította augusztus 12-ét a fiatalok világnapjává, hogy felhívják a figyelmet a társadalomban betöltött szerepükre, jogaikra, kötelességeikre, nehézségeikre. Magyarországon 2011-ben 1 millió 880 ezer 15-29 év közötti fiatal élt, 17 százalékkal kevesebb, mint tíz évvel korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!