Hírek

2015.09.01. 17:14

Beültek a padba a diákok - Megnövekedett a forgalom

Hivatalosan is elkezdődött az iskolaév, ezzel nagyobb forgalom is jár. Elindult a tanítás a középiskolákban is: a celldömölkiben például a felújítással együtt.

Varga Krisztina

Becsöngettek a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban is, a reggeli tanévnyitón a diákok még kicsit álmosan gyülekeztek. A Himnuszt követően Bándoli Bianka, Boros Botond, Fehér Katalin, Horváth Liliána, Pethő Botond, Telek Arnold Kristóf szavalták el Móricz Eszter, Könyveim című versét. A berzsenyis tanév azért is rendhagyó, mivel időközben megkezdődtek az intézmény felújítási munkálatai, ahogy Sipos Tibor, az iskola igazgatója fogalmazott, egy kis ráncfelvarráson esik át az öreglány. Elhangzott: a gimnázium 1946-ban épült, azóta nem történt lényeges változás. Az évnyitón felolvasták Ágh Péter országgyűlési képviselő levelét is, aki a reggeli órákban a Parlament Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Bizottságának együttes ülésén vett részt, de mindenképp fontosnak tartotta, hogy köszöntse a berzsenyis diákokat.

Sipos TIbor, a celldömölki Berzsenyi-gimnázium igazgatója beszédet mond az órák előtt.

- Örülök annak, hogy közös összefogással el tudtunk érni, hogy a kormány és az önkormányzat munkája révén lehetőség adódjon a felújításra. Az iskola vezetői arról tájékoztattak, hogy ezen az épületen évtizedek óta, talán a létrehozása óta nem végeztek komolyabbnak mondható munkálatokat. Most behozzuk azt, amit korábban nem sikerült. Köszönettel tartozom Szabó Zsolt államtitkárnak, aki a Berzsenyi Gimnázium ügye mellé állt, amikor a segítségét kértem a források biztosításához. Így bár elsőre reménytelennek tűnt a felújítás gondolata, voltak, akik még nyáron az iskola bezárásának rémhírét keltették, most az építkezés utat mutat a jövőbe. Az iskola története nekünk is tanulópénz: ha kilátástalan a helyzetünk, eszünkbe juthat, hogy ennek a sulinak a sorsát is sokan annak gondolták. Most azonban haladunk előre - fogalmazta meg üzenetében a képviselő.

A vakáció végével megélénkült a forgalom is a városokban: a Szombathelyi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állománya, a polgárőrség, valamint a közterület-felügyelet például emiatt tanévkezdési kampányba kezdett. Ennek keretében hétfőtől péntekig, a reggeli órákban, illetve a napi oktatás befejezését követő időszakban felügyelik a gyalogos átkelőhelyen a forgalom zavartalan áthaladását azoknál az oktatási intézményeknél, ahol ez indokolt. Ilyen például a Paragvári és a Deák Ferenc utca kereszteződés, ahol kedden délelőtt bedugult a forgalom. Ehhez ismét hozzá kell szokniuk az autósoknak, bicikliseknek és a gyalogosan közlekedőknek is. Programunk egyik célja, hogy a gépjármű vezetőknek felhívjuk a figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a gyalogátkelő helyeket - hangsúlyozta Kovács József c. r. alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!