Hírek

2015.10.19. 06:39

A régi idők iskolája: Negyvenöt éves az örömfotó, érettségi után

Körmend – Nemrég ünnepelték a 45. érettségi találkozójukat az 1970-ben végzett kölcseysek. Előkerült egy régi fotó is.

Kozma Gábor

A Kölcsey Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola 4/C osztálya 1970 júniusának végén vehette át az érettségi oklevelet. A boldog fiatalok az ünnepélyes átadás után, Mosonyi Antal igazgató és Lányi Tibor osztályfőnök elbocsátó szép üzenetével, kitódultak a gimi elé (ma Olcsay Általános Iskola) és beleharsogták a kék égbe: végleges vakáció! Akkor senki sem gondolt igazán arra, hogy az önfeledt pillanat varázsa még nagy örömet szerez majd...

Nagy örömet szerzett az 1970-ben készült, érettségi utáni fotó. Fotó: Hajós János

A nemrégi, 45. érettségi találkozón Paál Tibor egykori diák vette elő a fotót, amelyen ott szinte az egész osztály. Látszatra nem sok minden változott, valójában lassan egy emberöltő telt el. Ez is szóba került a találkozón. Ma már mindenki nyugdíjas, legalább is papíron, mert az egykori diákok közül többen is dolgoznak, aktívan töltik idejüket. A fotó régi emlékeket hozott elő, azokról is, akik már eltávoztak az égi iskolába. Az eltelt évtizedekben a képzés is megváltozott, a C-s színeket a Rázsó szakiskola viszi tovább, míg a Kölcsey gimnázium új helyre költözött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!