Hírek

2016.02.14. 14:22

Nagy Feróval mulattak a vasi vadászok - Báli beszámoló galériával

A vadászoknál, ott van a nagy élet! - énekelte a bálozók gyűrűjében Nagy Feró, és eláruljuk, hogy a 70 éves rocker egy cseppet sem túlzott: a megye legnagyobb társasági eseményének számító vadászbálon szombaton 460 ember szórakozott.

Nagy Ildikó

Évről évre bebizonyosodik, hogy a vadászoké a megye legjobb bálja. A vendégek még órákkal a pazar vacsora után is emlegették az aszúborban párolt szőlővel megbolondított Wellington szűzmignont, a burgundi szarvassültet, no és persze az elmaradhatatlan kacsamellet, amit a hagyományokhoz híven túrógombóccal és forró meggyel tálaltak.

A jó bál lelke azonban kétségkívül a jó társaság. Márpedig a vadászoké ilyen. És persze fontosak a hagyományok: a vendégeket fogadó vasi vadászkürtösök sorfala, a  vadászhimnusz és a vadászokhoz a Peruska Mária zarándokhelynél évről évre megtartott vadászmisék révén is több évtizede kötődő esperes, Dumovits István asztali áldása.

A bálozókat házigazdaként Gagyi István, a megyei vadászkamara és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke üdvözölte. Köztük dr. Jámbor Lászlót, az Országos Magyar Vadászkamara elnökét; Majthényi Lászlót, a Vas Megyei Közgyűlés elnökét; Ágh Ernőnét, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatóját; dr. Tiborcz János dandártábornokot, megyei rendőrfőkapitányt; dr. Fekete Attila dandártábornokot, Vas megyei adó- és vámigazgatót; Erdélyi Krisztián ezredest, megyei katasztrófavédelmi igazgatót; dr. Pusztavámi Mártont, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei elnökét; Bugán Józsefet, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdészeti vezérigazgatóját, aki szlovén kollégáival érkezett a bálra. És a 2013-ban Európa szépének választott Simon Marcsit, akinek feladata is volt éjféltájban: ő húzta ki a nyertes tombolaszelvényeket.

Természetesen a szakmáról is szó esett a bálon, már csak azért is, mert a nagy konszenzussal elfogadott új vadászati törvény életbe lépése után is komoly feladatok várnak a vadászokra: 2016 a területkijelölések mellett az üzemtervek elkészítésének és a haszonbérleti szerződések megkötésének éve lesz. Ezt a témát érintette beszédében Gagyi István megyei és dr. Jámbor László országos kamarai elnök is, utóbbi hozzátette: reméli, hogy jövő ilyenkor, e feladatok elvégzése után mindenki elégedetten ül majd a báli asztalok körül.

- Üdv a vadásznak, kézcsók a hölgyeknek! - Majthényi László nemcsak közgyűlési elnökként, hanem a megyei és az országos vadászkamara felügyelő bizottságának tagjaként is köszöntötte a vendégeket. Ő az ország legnagyobb báljai közé sorolta a vasi vadászok rendezvényét, vadásztársainak pedig egy Chernel István által magyarra fordított mondattal kívánt sikeres idényt, figyelmeztetve mindannyiukat, hogy "A nem lövés biztos hibázás".

Percsák Sándor és zenekara jóvoltából már a vacsorához járt a muzsikaszó, Danka Imre Ság hegyi borász és láthatóan összeszokott asztaltársasága díjazta is a körítést, ők hálából jókedvű nótázással vezették le a gasztronómiai izgalmakat. Aztán 22 órakor megérkezett Nagy Feró, aki visszajáró vendég lett a vadászoknál, hiszen tavalyi fergeteges show-ja után ismét őt hívták sztárvendégnek. Nem csak a nők rajongták körül a 70 éves rockert, egy férfitársaság tagjai - élükön Horváth Vincével, a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének gazdasági elnökhelyettesével - pöttyös sállal a nyakukban alkottak alkalmi kórust.

A tombolasorsolásnál sokan foglalták imába Simon Marcsi nevét, főleg az az ifjú hölgy, aki a fődíjat, a sörétes vadászpuskát nyerte. Sokan pályáztak egy bizonyos piros bőrtáskára, míg mások gondolatban már meg is találták a helyét az amatőr festőként is ismert hegyfalui hivatásos vadász, Kovács Tibor vaddisznót ábrázoló festményének.

Voltak, akik más miatt izgultak: a vendégek ismét megválasztották a bál szépét. A bálozók pedig Szabados Ivettre voksoltak: a virágos ruhakölteményben pompázó, biomérnöknek tanuló szombathelyi lány első udvarhölgye Ambrus Laura lett, a szavazatok alapján Sümegi Nikolett örülhetett a második udvarhölgynek szóló tapsnak.

A vasi vadászok és vendégeik hajnalig ropták Bükfürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!