Hírek

2016.03.22. 18:09

Egyre kevesebb az influenzás Vas megyében

Megyei körkép - Felére csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma a legfrissebb adatok alapján. A múlt heti magas intenzitás megszűnt.

Simán Klára

Alacsony intenzitású influenzajárványról adott tájékoztatást dr. Stánitz Éva, a Vas Megyei Kormányhivatal Nép-egészségügyi Főosztályának vezetője, megyei tiszti főorvos. Az A-vírusra jellemző tünetek észlelhetők a betegeken: (néha magas) láz és nagyfokú elesettség, gyengeség, rossz közérzet. Emiatt is javasolja azt a szakember, hogy ha van rá módunk, feküdjük ki a betegséget, hiszen a szervezetünk is jelzi, hogy ezt igényli a gyógyuláshoz.

Most elsősorban kisgyermekek esnek áldozatául az influenzavírusnak. Az orvoshoz fordulók aránya egyébként a múlt heti adatokhoz viszonyítva felére csökkent, így megszűnt a járvány magas intenzitása - főként a megyeszékhely térségében javult a helyzet.

Még a húsvét utáni héten is várhatóak megbetegedések a tiszti főorvos szerint, ezt követően azonban - ha megérkezik a beígért szép, tavaszi idő - megszűnik a járvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!