Hírek

2016.03.09. 17:56

Ők az új szombathelyi diákvezetők

Szombathely - Szerda délután megválasztották Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzatának új vezetőit.

Vadas Krisztina

1998 óta, 22 éve a város önkormányzatával együtt szervezi meg a diákönkormányzat a választást.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a választási nyitóbeszédében kiemelte: a közösségért való tevékenykedés a legfelelősebb dolog.

Az új diákpolgármester

- Ilyenkor az ember cselekedeteit úgy kell meghatározni, hogy az a közösség minden tagjának jó legyen. Akik ilyen tevékenységet végeznek, mint a diákönkormányzat vezetése, azoknak példát kell mutatniuk a közösség többi tagjának. A megválasztottak feladata, hogy  előbbre  vigyék a város  és  a  megye fiatalságát - hangsúlyozta a polgármester.

A szavazás előtt a jelöltek elmondhatták beszédeiket, az elektorok pedig kérdéseket tehettek fel nekik. A választók nem kímélték őket, csak úgy záporoztak a jobbnál jobb kérdések, de a jelöltek hősiesen állták a sarat.

Ezután elkezdődött a szavazás: 77 diák képviselte a vasi megyeszékhely iskoláit a választáson. Az urnába dobott szavazatok alapján mindannyian alkalmasnak találták Farkas Flóra diákpolgármester-jelöltet a tisztség betöltésére. A két diákalpolgármester-jelöltnél már megoszlottak a szavazatok: Farkas Istvánra 42, míg Kiss Henriettára 32 szavazat érkezett, így István került ki győztesként a megmérettetésből.

Az alpolgármester

Farkas Flóra új diákpolgármester a Horváth Boldozsár Szakközépiskola tanulója, aki már több éve aktív tagja a szombathelyi fiatal önkénteseknek, így nem ismeretlen számára a diákönkormányzat sem. Farkas István a Hefele Menyhért Szakképző Iskola tanulója, aki szintén sokat tevékenykedett eddig is az ifjúsági szférában. Mindketten eltökéltek, a fiatalok érdekeit tartják szem előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!