Hírek

2016.05.11. 10:00

Megerőszakolta a lányát – Hat és fél évre ítélték a Szombathelyi Törvényszéken

Szombathely – Leitatta és megerőszakolta gyerekkorú, 14 évesnél fiatalabb lányát a férfi. Tavaly májusban történt a bűncselekmény, most ítélték el. Fellebbez, előzetesbe került.

Bakos Ágnes

Fegyházban kell letöltenie a hat és fél év börtönbüntetést a férfinak, aki az egyik Vas megyei faluban megerőszakolta a saját lányát. A Szombathelyi Törvényszék dr. Rácz József vezette tanácsa döntött a férfi ügyében – nem jogerős az ítélet, ugyanis a vádlott és a védője fellebbez. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet.

A Vas Megyei Főügyészség vádemelésében az olvasható: nem fogyasztott alkoholt a lány korábban, hivatalosan "akaratnyilvánításra képtelen állapotba került", akkor erőszakolta meg az apja. Nem hagyhatta el szabadon a férfi a tárgyalótermet: az ítélet kihirdetését követően az ügyész indítványára a Szombathelyi Törvényszék elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!