Hírek

2016.05.11. 12:54

Négy vasi kitüntetett a mentők napján - A Parlamentben vették át az elismeréseket

Budapest – Összesen 127-en vehettek át elismerést a mentők napja alkalmából. Az elismert egészségügyi dolgozók között négyen Vas megyében dolgoznak.

Bakos Ágnes

Dr. Orovecz Béla-emlékérmet vehetett át Tomori Béláné, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió Igazgatósága Vas megyei kirendeltség vezetője.

Egyéni főigazgatói dicséretben részesült Bejczi Róbert, a Vasvári és a Sárvári Mentőállomás munkatársa, valamint Pachner Csaba, a Szombathelyi Mentőállomás irányítócsoportjának tagja. Kresz Géza-emlékérmet kapott Seregély László, a Szombathelyi irányítócsoport tagja.

Az elismeréseket Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója adta át a Parlamentben.

– Olyan embereket ünneplünk ezen a napon, akik példát mutatnak a többieknek – így fogalmazott az államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán felidézte: – Május 10. a mentők napja, 1887-ben Kresz Géza orvos kezdeményezésére ezen a napon alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, amely 1948-ig működött.

Fotó: Botár Gergely/kormány.hu

Éppen 68 évvel ezelőtt, május 10-én az Országos Mentőszolgálat vette át a mentőszervezetek irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!