Hírek

2016.06.17. 08:17

Állatkínzás - Felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat a lovakat mostoha körülmények között tartó pankaszi nő

A Körmendi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal a külföldi állampolgárságú nővel szemben, aki 2014 végén Pankaszon hatvan lovat tartott rendkívül mostoha körülmények között - tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

Bakos Ágnes

A vád szerint a vádlott 2014. október vége és december eleje közötti időszakban az általa bérelt, az állatok csoportos tartására alkalmatlan ingatlanon hatvan lovat tartott úgy, hogy megfelelő mennyiségű takarmánykészlettel nem rendelkezett, és az állatok ívóvízellátása sem volt folyamatosan biztosított. Emiatt a lovak lesoványodtak, továbbá ápolatlanok és férgesek voltak.

A tartási körülmények miatt az illetékes önkormányzat jegyzője azonnali hatállyal megtiltotta a lovaknak az ingatlanon történő tartását, és elrendelte az állatok ideiglenes eltávolítását, majd az 58 lovat és két szaporulatát a magyar állam javára elkobozta. A Körmendi Járási Ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását és a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Kapcsolódó cikkek:

Lovak sárban és mocsokban

Elvitték Pankaszról a hatvan lovat, de a történet még folytatódik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!