Hírek

2016.08.15. 10:31

Kis Grófóval mulattak Csepregen - Többen vehettek át városi kitüntetést a Répcementi Napokon

Csepreg - Kirakodóvásár, művészeti csoportok, kitüntetések, Szűcs Judit és Kis Grófo a csepregi búcsúban, azaz a Répcementi Napokon.

Cseszkó Tamás

- A búcsú előtti napokban érezhetően megváltozik a légkör a városban - mondta Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere, hozzátéve, hogy annak ellenére, hogy a legtöbb háztartásban ilyenkor megsokasodnak a teendők, mégis valami mágikus nyugalom lengi be a várost. Ez a készülődésnek, a várakozásnak, a családdal együtt töltött emlékezetes perceknek a varázsa. Tiszta, rendezett porták várják haza az elköltözött családtagokat, rokonokat, hogy együtt, szeretetben töltsenek el egy hétvégét. A polgármester szerint erről szól igazán ez a rendezvény. A közös élményekről, az együtt megélt pillanatokról.

Fotó: Ohr Tibor

Ünnepi szentmisével vette kezdetét a csepregi búcsú, amely néhány évvel ezelőtt tovább bővült programokkal, és felvette a Répcementi Napok elnevezést. Birtokba vették a felújított Csokonai utcát is, melynek a műszaki átadása is megtörténik a napokban. A Répcementi Napok megnyitóján köszöntőt mondott Hárominé Orbán Erika alpolgármester és Gagyi Levente, a Vas Megyei Közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke. A prog-ramon  számos vasi előadóművészeti egyesület is képviseltette magát, többek között a Kerekerdő Színház, a Vocal Spirit Együttes és a Fergeteg Néptáncegyüttes is. Délután újabb ünnepi pillanatokban lehetett részük a csepregieknek, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Vlasich Krisztián polgármester jelenlétében átadták a város hagyományos kitüntetéseit. Csepreg Város Kultúrájárt Díjat kapott a Big Mouse Band, valamint Filinger Lajos. Csepreg Város Ifjúságáért díjban részesült Horváth Katalin. Ambrus Anna Csepreg polgármesterének elismerésével büszkélkedhet az általános iskolában 8 éven keresztül végzett kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért, az iskola közösségi életében és a művészeti versenyeken való részvételéért. Németh Jenőné Piroska, a város egykori óvónője 60 éve szerezte meg képesítését, szeptemberben veheti át gyémántdiplomáját - ebből az alkalomból köszöntötték. Beszédében Ágh Péter utalt a magyarok olimpiai sikereire. - Egy-egy olyan pillanatért, amely a győzelmet hozta, amelyre az egész nemzet büszke lehet, sportolóink hosszú éveken át készültek. Ugyanígy vannak azok is, akik ma kitüntetést kaptak, hiszen ők esztendőkön át sokat tettek azért, hogy az egész város felnézzen rájuk - méltatta a díjazottakat a képviselő, hozzátéve, hogy ahogy az olimpiai sikerhez, egy-egy elismert életúthoz, ugyanúgy Csepreg fejlődésének előkészítéséhez is szükség volt a munkára.

- Az eredmények már most hol kisebb, hol nagyobb fejlesztések átadásával egyre inkább látszanak, de sokat kell még dolgoznunk, hogy a város mindig egyet előrébb tudjon lépni - hangzott el. Ágh  Péter  hangsúlyozta, ez a városépítő munka azonban csak  akkor  lehet sikeres, ha összefogással haladunk, nem azt  keressük,  ami szétválaszt, hanem ami összeköt minket.

- Köszönöm Vlasich Krisztián polgármesternek, hogy  egy ilyen szövetség építése  révén  tesz azért, hogy a város a következő időszak nyertese lehessen - fogalmazott a politikus.

A kitüntetéseket követően ismét a szórakozásé volt a főszerep, a SalsAmantes csoport táncosai, a Mira Orient Art hastáncosai és a Flame együttes énekesei remek hangulatot teremtettek. Fél nyolckor érkezett a Répcementi Napok első sztárvendége, Szűcs Judit, aki kirobbanó formában hívta táncba az ekkorra már látványosan nagy létszámú tömeget.

Kilenc órától bál következett az Unikum zenekarral, majd egy órával később a roma mulatós zene koronázatlan királya, Kis Grófo is színpadra  lépett, garantálva a több ezer fős közönség jó hangulatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!