Hírek

2016.08.04. 08:43

Már biztos: megölték a fiatal lányt Bobán

Szombathely – Fulladás okozta a fiatal lány halálát tavaly nyáron. Emberölés miatt emeltek vádat a gyanúsított férfi ellen. Fegyházba küldené a Vas Megyei Főügyészség.

Bakos Ágnes

A férfi nem akarta, hogy feljelentse bántalmazás miatt, ezért ölte meg a fiatal lányt – a vád szerint. A tragédia tavaly júliusban történt, részletesen beszámoltunk az esetről.

Tavaly szeptemberre, két hónap alatt befejezte a nyomozást a rendőrség, az ügyészség pedig most zárta az emberölési ügy kivizsgálását és fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést javasol.

A vádirat szerint egy veszekedés fajult emberöléssé. A vádlott a lánynál járt, veszekedtek, és úgy megütötte, hogy az eszméletét vesztette. Már indult haza a férfi, amikor arra gondolt, hogy feljelentheti a lány bántalmazás miatt, ezért visszament, hogy megölje, az esetet pedig balesetnek állítsa be. Az ájult, sérült lányt levitte a pincébe, mintha leesett volna. A lakásban kitakarított, hogy semmi ne maradjon vérfoltos. Hívta a mentőket, de közben a fiatal lány magához tért és sikoltozni kezdett, ezért a férfi befogta a száját és az orrát. A lány megfulladt.

Korábban kitervelte a férfi, hogy mit mond majd a mentőknek – ehhez képest hamar kiderült, hogy köze van a fiatal halálához. Előzetes letartóztatásban van tavaly szeptember 1. óta, a Szombathelyi Törvényszék ezen most sem változtatott.

A Vas Megyei Főügyészség aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a férfit – tájékoztatott Tánczosné dr. Kiss Éva főügyész-helyettes.

Fegyházban tölthet éveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!