Hírek

2016.08.22. 08:50

MENTŐ „GYALOGŐRSÉG” A KARNEVÁLON!

Az idén is az Országos Mentőszolgálat végzi a Savaria Történelmi Karnevál egészségügyi biztosítását, de ebben az évben egy új szolgáltatással is jelen lesznek a fesztiválon. Mentő “gyalogőrség” is lesz majd a belvárosban.

Ők olyan mentőápolók, akik rendelkeznek mindazzal a felszereléssel, ami a betegek, sérültek sürgős, első ellátásához szükséges. A mentőhátizsákjukban az alapvető légútbiztosító-, lélegeztető eszközök, defibrillátor, kötszerek, rögzítők, sürgősségi gyógyszerek találhatók. A náluk lévő rádiókészülék rendkívűli helyzetben is lehetővé teszi a mentésirányítással és a mentőautókkal való kommunikációt. Ahogy a képen is látszik, lesz náluk a beteg fektetésére, és a kocsihoz szállítására alkalmas kimentő hordágy is.

Ilyen mentőápoló "gyalogőrök" állnak szolgálatba a felvonulások alatt a Városházánál, a Savaria téren, illetve a Borok utcája bejáratánál. Elsődleges dolguk az lesz, hogy a tömegben nehézkesen mozgó mentőjárművek érkezése előtt már észlelhetik a beteget, felmérhetik az állapotát, és megkezdhetik az ellátást.

Három mentőautó is kitelepül a rendezvényre: a Történelmi Témaparknál, a Városházánál és a Batthyány téren állnak majd a járművek. Bátran forduljanak hozzájuk, vagy a gyalogos mentőápolókhoz! Segítség kérhető a mentőruházatot viselő szakemberektől személyesen, illetve minden esetben a 104-es mentőhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!