Hírek

2016.09.25. 14:22

Ahogyan Alsóságon és Izsákfán gondolják: két szavazókör, két jelölt, átlagos választókedv a celli időközi választáson

Celldömölk - Celldömölk 7. számú egyéni választókerületében két szavazókörben két képviselőjelölt verseng a helyiek voksaiért. Somogyi Dezsőné függetlenként, Kovácsné Söptei Valéria a CSÖCE jelöltjeként indult a képviselői mandátumért.

Ölbei Lívia

Az időközi választás kiírására a választókerület képviselőjének halála miatt volt szükség. Egy jelölt a háromból visszalépett, úgyhogy ma  19 óráig - amikor lezárulnak az urnák - két jelölt verseng a szavazatokért, amelyeket az alsósági általános iskolában (7. számú szavazókör) és az izsákfai klubban (9. számú szavazókör) adhatnak le a választópolgárok. Összesen 1247-en jogosultak a választásra.

Az alsósági iskolában délelőtt 11-ig körülbelül 130-an járultak a bizottság elé, ez az arány megfelel az átlagnak. Amikor ott jártunk, éppen kissé megélénkült a forgalom: többen a szomszédos katolikus templomból, a vasárnapi 10 órai mise után jöttek át szavazni. Ellenkező irányból, a "telepről" jönnek Novák Istvánnéék. Azzal lépnek be a szavazóhelyiségbe, hogy "reméljük, úgy lesz, ahogy mi gondoljuk".

Az izsákfai szavazóhelyiségben Baracskai József bizottsági elnök mintegy 40 évnyi tapasztalattal a háta mögött vállalta a feladatot: gyakran volt hasonlóban része. Amikor benéztünk, a szavazásra jogosult 282 állampolgár közül 61-en már éltek a szavazati jogukkal. Az arány nagyjából megfelel a szokásosnak.

Eredmények este 7 óra után - még ma - várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!