Hírek

2016.09.30. 17:49

Pont jó volt a Vasi Skanzenben

Szombathely- Éppen egy éve jegyezték be a PontMás Alapítványt, amely szülői kezdeményezésre jött létre azzal a céllal, hogy az autizmussal élő gyereket nevelő családok egymásra találjanak, segíthessék egymást, közös programokat szervezzenek

Ölbei Lívia

Minderről a PontMás pénteki családi délutánján váltunk szót Pohánka Edit alapítványi elnökkel, aki megjegyzi azt is: az Esőemberke Alapítvány - amellyel szorosan együttműködnek - a felnőtt autistákkal foglalkozik, úgyhogy épp ideje volt Vasban a kisgyerekes családokat is megszólítani.


A Vasi Skanzenben vagyunk, és ez az alkalom minden bizonnyal egy hosszú barátság kezdete. A városi Szent Márton-pályázat révén vehette föl az alapítvány a kapcsolatot a Savaria Múzeum osztályvezetőjével, a néprajzos-muzeológus dr. Horváth Sándorral, aki a munkatársaival együtt örömmel fogadta és kalauzolta a nem mindennapi vendégeket. Volt sok játék, foglalkoztató, vendéglátás, kinek-kinek kedve szerint. A természet nyugalma pedig önmagában jótékony hatással van az autizmussal élőkre, akik másképpen dolgozzák föl a mindennapi ingereket, mint a többség. Pont jó volt a Vasi Skanzenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!