Hírek

2016.10.07. 11:32

Megtaláltuk Vas megye legolcsóbb házait! – Mutatjuk, mit vehet 3 millióból

Ház a borospincékkel szemben, parasztházak hatalmas telekkel vagy Csipkerózsika háza? Mindet megkaphatja 3 millióért, de van olyan ingatlan is, amiért még 1 milliót sem kell fizetni.

Budai Dávid

Éppen egy hónappal ezelőtt írtunk a legdrágább Vas megyei ingatlanokról. Akkor az igazi luxust mutattuk meg, azt, ahol az ember 100 millióval a zsebében is zavarban érzi magát. Akkor 300 millió volt a lélektani határ. Ennyi pénzzel már ugyan a nagyok klubjába juthatott, de még csak az előszobába, most azonban sokkal kevesebb is elég lesz ahhoz, hogy a belső terembe léphessen. Megfordítottuk a kérdést, és most a nagyok pénzének a század része is elég lesz ahhoz, hogy tető kerüljön a feje fölé: 3 millió forint a határ. Kevesebb pénze lehet, de több egy fillérrel sem.

 

Viszák

Lássuk, mi mindent lehet ennyiből venni Vas megyében! Elöljáróban annyit, hogy aki azt hiszi, 3 millió egy valamirevaló kocsira sem elég, az nagyot téved. Legalább három tucat ingatlan várja, hogy beköltözzön valaki. Valaki, aki nem fél egy kis munkától, mert azt azért tudni kell, hogy az ilyen házikók festése nem a legfrissebb. És még valami: ha lakást szeretne ennyi pénzből, felejtse el, 3 millióból kizárólag különálló házat kap kerttel.


Megfáradt a város zajától? Saját kertjében, saját kútjának a vizével törölné le magáról az út porát? Akkor igazán nyugodt csak, ha egy arborétum, egy fürdő, és egy tó, húsz kilométeres körön belül található öntől? Kirázza a hideg a szomszédoktól? Beéri két szobával? Nyúlhat is a párnacihába a 3 gurigáért. Pihenjen egy csendes kis faluban, nyugodt környezetben Egervölgyön, távol a város zajától. Néhány kilométernyire, Kám határában gyönyörködhet a Jeli Arborétum csodáiban, a változatlanságot sugárzó örökzöldekben. Szajki-tavak? Akár gyalog is mehet, mindössze 10 kilométerre van. Sárvár fürdőváros? Még egy fél maratoninyira sincs! Gyümölcsöskert, bővíthető telek, gombászati lehetőség a közeli Farkas-erdőben, közvetlen szomszéd hiánya grátisz. Ha pedig még mindig vacillál, akkor jöjjön a Joker: a házzal szemben borospincesor van.

Nem kell elhamarkodottan döntenie, van még ott olyan, ahonnan ez jött. Mit szólna hozzá, ha venne egy ólat Hosszúperesztegen 3 millióért? Semmi extra persze, de az állatkák imádják, és ha ez még mind nem elég, ajándékba kap mellé egy nyolcvan négyzetméteres családi házat, gondozott, művelésre alkalmas kerttel, istállóval, pajtával és olyan konyhabútorral, hogy egy fővárosi romkocsmás az életét is odaadná, csak hogy megérinthesse.

Autentikus, 120 négyzetméteres kandallós-cserépkályhás parasztház az álma kis híján 3 ezer négyzetméteres telekkel? Túl drága? Tudja, mit? Vegyen magához 3 millió forintot, vágja magát taxiba Sárváron, menjen el Uraiújfaluba, vegye meg álmai házát, taxizzon vissza, és még egy könnyű ebédet is ehet a restiben a pénzéből. Persze megértjük, 3 millió sok pénz, de félmilliót tud spórolni, ha nem ragaszkodik a téglához, de a parasztházhoz igen. Ebben az esetben a megoldás egy  százéves vályogház Viszákon két és fél millióért. Sokan vannak olyanok is, akik a mesék bűvöletétől gyermekkoruk óta nem tudnak szabadulni.

 

Hosszúpereszteg

Csipkerózsika-házként kelleti magát egy ház Kemestaródfán. Ám míg a mesében rózsabokor szövi be a házat, itt a hirdetés szerint a szőlőlugas dőlt össze. Ezen átjutva kellemes csalódás az épület belseje. A fagerendás épületet szépen felújították, a helyiségek kialakítása a vevő kreativitásán múlik, bár a konyha és a nagyszoba adott. Villany, víz bekötve. Igazi parasztház, csendes, nyugodt környezetben, jó szomszédokkal, kristálytiszta levegővel. A hatszáz négyzetméteres telken gyümölcsfák, és ásott kút is van, az épülethez egy pajta is tartozik. Pont, mint a mesében. Két és fél millió, és az öné.

Most azonban itt az idő, hogy az olcsó-klub belső termei felé vegyük az irányt, és megnézzük, mire számíthatnak az igazán kispénzűek ezen az egyre veszedelmesebbé váló ingatlanpiacon. Halogyon például egy 83 négyzetméteres felújítandó házat lehet venni 2 millió 200 ezerért. Szinte ingyen van, és bónuszként kapunk még gazdasági épületet meg gyümölcsöst is. Ez utóbbiakról ugyan nincsen bővebb információ, de ez tulajdonképpen ajándéknak is tekinthető, ezért mindegy, a fő, hogy van.

 

 

Halogy

Egymillió forint? Manapság már nem pénz. Három hosszú hétvége a családdal valami komolyabb wellnessben, és már el is úszott. Vagy vehet belőle Nicken egy ezer négyzetméteres telket, és rajta egy kétszobás, hetven négyzetméteres házat. Na jó, szükség lesz rá, hogy felfrissítse emlékezetét kőműves-szakszó téren, és meg tudja különböztetni a fánglit a spaklitól, de hogy a bolondnak is megéri, az világos.

Egervölgy

Ha pedig venne egy olyan házat, amely belülről olyan, mintha skanzenben járna, és ráadásként nem bánja, ha nagy a telek: cirka 3 ezer 600 négyzetméter, akkor irány Sárfimizdó, és az egymilliót ne hagyja otthon, igaz, több sem fog kelleni. És akkor jöjjön az abszolút győztes. Fogja az egymillióját, húsz darab tízezrest rakjon vissza az almáriumba ,és a maradékból vegyen Oszkón egy csaknem ezer négyzetméteres telken egy kétszobás 65 négyzetmérés házat. Majd bontsa le! Az eladók is erre biztatják.

 

Csipkerózsika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!