Hírek

2016.11.10. 18:35

Kutyaház már van – Segítsünk együtt Novák Donátnak és édesapjának!

Szombathely - Többen azonnal segítő kezet nyújtottak a Novák fiúknak: a félárván maradt Donátnak és édesapjának, Tamásnak. A Vas Népe az idén nekik gyűjt, a pénzadományt karácsony előtt adjuk át.

Nagy Ildikó

Múlt szombaton írtunk a sérült szombathelyi Novák Donátról, aki nemrég közlekedési balesetben veszítette el az édesanyját. A kisfiút az édesapja, Tamás gondozza és neveli - munka mellett. Írtunk arról is, hogy Tamás és élettársa, Bea négy évvel ezelőtt vásároltak egy kis régi házat, aminek a felújításával még nem végeztek. Olvasóink azt is tudják, hogy a Vas Népe idei karácsonyi jótékonysági akciója során a Novák fiúknak gyűjtünk.

A cikk megjelenése után sokan megmozdultak: a nemrég alakult Ruben's Latino zenekar például december 6-án a Bartók Teremben jótékonysági koncertet ad, amelynek teljes bevételét Donátnak és édesapjának ajánlják fel. Jelentkezett egy vállalkozó testvérpár, ők a ház befejezéséhez járulnának hozzá - pénzzel, munkával vagy egy konkrét épületgépészeti berendezéssel, attól függően, mire lesz szükség. Egy Németországban élő asszonyt is megérintett Novákék története, ő is segítséget ajánlott. Bereczki János, az egyik Fő téri ruhaüzlet tulajdonosa új ruhákat ajánlott fel Donátnak, Tamásnak és a nagypapának, Zoltánnak, hogy legalább arra ne kelljen költeniük. Ők az autójukat is kölcsönadják, ha Tamásnak Budapestre, a Pető Intézetbe kell vinni Donátot. A szombathelyi Kaczmarskiné dr. Kerék Erzsébet jó állapotú kutyaházat adna, ha Donátnak egyszer tényleg lesz egy labradora. Donát ovistársainak szülei is folyamatosan kérdezik, hogy miben segíthetnek. És ne feledjük Tamás munkatársait, akik egy nagyobb összeget már összegyűjtöttek kollégájuknak. A fiatalember nem győzi ismételni: köszön minden adományt és jó szót.

Olvasóink is segíthetnek: az MKB-nál kimondottan a jótékonysági akcióra nyitott, 10300002-10583135-49020102 számú számlára várjuk az adományokat. A legkisebb összeg is segítség, hiszen tudják: sok kicsi sokra megy.

Az olvasóink jóvoltából összegyűlt pénzt karácsony előtt adjuk át Tamáséknak, akikről addig még többször olvashatnak lapunkban. Nem engedjük el a kezüket a jótékonysági akció után sem: reméljük, hogy Donát jövő februárra tervezett műtétjének sikeréről, egyszer pedig az elkészült házról is olvashatnak majd. Jó úton haladunk, a kutyaház már megvan...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!