Hírek

2016.11.30. 16:16

Megható: olvasónk csodaszép adventi kalendáriumot készített Novák Donátnak

Egy negyven év körüli, magas fiatalember hozott egy táskát a Vas Népe szerkesztőségének portájára szerdán reggel.

Nagy Ildikó

Kérte, hogy juttassuk el Novák Donátnak. A sérült szombathelyi kisfiúnak, aki nemrég egy közlekedési balesetben elveszítette az édesanyját, és akinek olvasóink is adakoznak a Vas Népe idei karácsonyi jótékonysági akciójában.

Tudjuk, nem illik más ajándékát mustrálni, de az újságíró kíváncsi, hát belenéztünk a csomagba. Huszonnégy kis batyu volt benne, gondosan megszámozva. Ha a kis zsákokat kifordítjuk, mindegyikből egy-egy kesztyűbáb lesz. A csomagban volt egy karácsonyi képeslap, rajta gyöngybetűkkel egyetlen mondat: Novák Donátnak szeretettel ádvent minden napjára egy-egy zsákocska.

Nem tudjuk, ki készítette, és ki küldte a kisfiúnak, azt viszont látjuk, hogy rengeteg öltés, munka és főleg: szeretet van benne.

Donát az édesapjával most a budapesti Pető Intézetben van, ám hétvégén hazajönnek. Ígérjük, a nagypapa addigra felaggatja a kisfiú ágya fölé ezt a különleges, csupa-csupa szeretetből összeöltögetett ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!