Hírek

2016.11.25. 15:36

Megyei közgyűlés: terítéken a Szent Márton Emlékév

Szombathely - A Szent Márton Emlékév eseményeivel, a vasi emberek egészségügyi állapotával és a megyei búzatermelési versennyel is foglalkozott péntek délelőtti ülésén Vas Megye Közgyűlése.

Szombathelyi Médiaközpont

A kormány 800 millió forintot adott a Szent Márton Emlékévhez kapcsolódó szombathelyi programok megrendezéséhez, míg a Szent Márton Terv fejlesztéseinek megvalósítását - három ütemben - 15 milliárd forinttal támogatja. Az emlékév kiemelkedő programjairól és a hozzá kapcsolódó beruházásokról dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere tájékoztatta a Vas Megyei Közgyűlést.

A megye népegészségügyi helyzetét dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos értékelte. A Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője megállapította, hogy a vasi emberek egészségügyi állapota összességében megnyugtató, ám az országos helyzethez viszonyított előny egyre fogy. Hozzátette: nehézségeket okozhat az háziorvosi kar idősödése is.

A Vas Megyei Búzatermelési Verseny eredményeiről dr. Pusztavámi Márton számolt be. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetője szerint ez a program hozzájárul ahhoz, hogy a legjobb vasi termelők felzárkózzanak a világ élvonalához. Az idei versenyen öt termelőnek a teljesítménye is meghaladta a 11 tonnás hektáronkénti átlagot.

A közgyűlés módosította az Integrált Területi Programját, egyetértett a Veszprémi Akadémiai Bizottság Tudományos Alapítványa alapító okiratának megváltoztatásával, jóváhagyta a Hegypásztor Kör és a Vas Megyei Önkormányzat között kötendő szándéknyilatkozatot, és tagokat delegált több testületbe.

szerző és fotó: Médiaközpont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!