Hírek

2016.12.29. 18:38

Tudta? Három új vonal lesz Szombathelyen

Szombathely- Új helyi járatos menetrend lép érvénybe január 1-jétől. Ez hat vonalon jelent módosítást és három új vonalat vezetnek be.

Bakos Ágnes

Az új menetrend az 1C-s, 1U-s, 6-os, 9-es, 12-es és 21-es vonalakat érinti, azokban lesznek változások - figyelmeztet az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ.

Változás lesz, hogy az 1C járatnál az utolsó esti járatok a Paragvári utcai Általános Iskoláig járnak. A vasútállomás és Bogát között közlekedő 1U jelzésű járat reggel fél hétkor a szokottól eltérő útvonalon jár a Bendefy utcától a szociális otthonig. A 6-os busz a Minerva lakópark és Újperint között közlekedik továbbra is, de több járatnál is módosul a végállomás - érdemes körültekintően útnak indulni. A 12-es és a 21-es buszok, amelyek a vasútállomás - Sport tér - Bogát - vasútállomás körön járnak, hajnalonként mindkét irányban máshonnan indulnak - érdemes figyelembe venni a változtatást.

Új vonal lesz a 12B jelzésű: a vasútállomás - Károly Róbert utca - Bogát - Sport tér - Károly Róbert utca - vasútállomás körön közlekedik. Párja, a 21B jelzéssel járja ugyanezt a kört. A harmadik új járat a 21A, amely pedig a vasútállomás - Hunyadi utca - Sport tér - Bogát - Hunyadi utca - vasútállomás vonalon jár január 1-jétől. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ tájékoztatása szerint Szombathely önkormányzata döntött a változtatásokról, amelyek életbe lépnek a hétvégén.

Az új menetrendet online is közzétették, és már nyomtatott formában is elérhető. A füzet a körmendi helyi járatos menetrendet is tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!