Hírek

2017.01.19. 10:06

Felelni fog tettéért a motort felgyújtó szombathelyi férfi

Vádemelési javaslat született a 19 éves szombathelyi férfi ellen, aki egyebek között tavaly ellopott, majd felgyújtott egy motort. Sorozatos lopásait gyermekkorú társával követte el.

Budai Dávid

Többrendbeli lopás, annak kísérlete, valamint zaklatás a megalapozott gyanú a szombathelyi M. Dániellel szemben, aki a nyomozás adatai szerint 2015 decembere és 2016 áprilisa között sokszor gyermekkorú társával követett el különböző bűncselekményeket a megyeszékhelyen. Tavaly április 17-én a 19 éves férfi, előbb egy segédmotoros-kerékpárt lopott és gyújtott fel, majd pár utcával arrébb egy autómentőt tört fel és azt is megkísérelte felgyújtani. A rendőrök ekkor fogták el. M. Dánielt kihallgatták és vele szemben lopás-, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás során aztán kiderült, hogy a vizsgált időszakban a gyanúsított gyermekkorú társával együtt több szombathelyi üzletből is lopott ruhaneműket, szeszes italokat. Az üzletek biztonsági szolgálatának munkatársai többször tetten is érték őket.

A gyanú szerint M. Dániel társával együtt egy szombathelyi dohányboltba is megpróbált bejutni 2016. január 24‑én, sikertelenül. Két nappal később azonban egy másik nemzeti dohányboltot szemeltek ki, ahonnan különböző dohánytermékeket loptak el. A fiatalok számlájára írható továbbá, hogy 2016. január 26‑ára virradó éjszaka Szombathelyen két garázsba próbáltak betörni azok ajtaját felfeszítve, majd egy családi ház kertjéből az ott parkoló gépkocsit akarták elvinni, sikertelenül, valamint két társasházból különböző szerszámokat és egy kerékpárt loptak el. M. Dániel mindezeken felül a nyomozás adatai szerint az egyik közösségi oldalon keresztül több alkalommal megfenyegette volt barátnőjét, amiért szintén felelnie kell.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság lopás bűntett és lopás bűntett kísérlete; lopás vétség és lopás vétség kísérlete; valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal küldte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!