Hírek

2017.02.12. 20:40

Idén is megszervezték az Orien-Tál Jótékonysági Bált

Szombathely - Csodálatos keleti világgá változott a Palace Café péntek este. A Mira Orient Art Alapítvány idén is megszervezte az Orien-Tál Jótékonysági Bált, amellyel sérült gyermekeket támogatnak.

Vadas Krisztina

Már a belépésnél tudtuk, hogy ezt a rendezvényt a szeretet és a jóság szelleme lengi körül. A bejáratnál egy amulettet kapott minden vendég: ezeket az Aranyhíd EGYMI sajátos nevelési igényű tanulói készítették. A belépő árával őket támogatták a bálozók.

- Az Aranyhíd EGYMI háromszáz sajátos nevelési igényű tanulójának segítünk. Élményterápiás foglalkozásokat szeretnénk tartani - mondta el Bangó Mária Mira, a bál főszervezője.

- Kulturális és sportrendezvényekre szeretnénk őket eljuttatni, hogy ilyen élményekkel is gazdagodhassanak. Indítottunk egy múzeumpedagógiai interaktív programot is, ez egyelőre egy osztályban működik, de szeretnénk, ha a többi osztály is részt vehetne a foglalkozásokon. A jósda bevételéből pedig Erdélyi Rolikát támogatjuk - részletezte a célokat.

Az egész estét a kelet misztikus hangulata lengte be, a produkciók csak fokozták ezt Fotó: Szendi Péter

A közönség nemcsak pénzzel, hanem elismeréssel is támogatta ezen az estén a tanulókat. Az iskola kórusa ugyanis két dalt adott elő a báli program elején. Produkciójukat óriási ováció követte, amely láthatóan nagy örömet okozott a gyerekeknek. Persze nemcsak jótékonykodni, szórakozni is érkeztek a vendégek. A vacsora finom fogásai után különböző táncos előadásokat láthatott a közönség. Az est sztárvendége Vitális Anna, az orientális táncok nagyasszonya volt.

- Két meglepetéssel készültem az estére: egy dobszólóval és egy raks sharki (kelet tánca) előadással. Nagyon megtisztelő volt a felkérés - árulta el. Rajta kívül a zalaegerszegi Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport vendégeskedett az eseményen. A Mira Orient Art hastáncosait egész este láthatta a közönség. De nemcsak szép lányok, hanem daliás katonák is sétálgattak a teremben: a Savaria Legio harcosai most lágyabbik oldalukat mutatták meg. Régóta segítik ők is a sajátos nevelési igényű gyerekeket.

A Mira Orient Art csodaszép hastáncos lányaira a Savaria Legio katonái vigyáztak Fotó: Szendi Péter

Az est fővédnöke Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke volt. Megtudtuk, miért vállalta el ezt a szerepet: - A gyerekek arcán lehetett látni, hogy miért fontos ez az este. Őket ritkán tapsolják meg, ritkán állhatnak közönség elé. Mi szórakozva tudjuk biztosítani nekik ezt az örömöt, a boldogságot. Ennél fontosabb cél pedig nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!