Hírek

2017.02.08. 20:28

Vas megyében volt a múlt héten a legtöbb influenzaszerű megbetegedés!

Országosan ugyan csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, de hat megyében, így Vasban is több beteg fordult orvoshoz, mint korábban.

Budai Dávid

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója szerint január 30. és február 5. között tíz százalékkal kevesebb beteget regisztráltak, mint az előző héten, vagyis az influenzaszerű megbetegedések számának négy hete tartó folyamatos emelkedése után az ötödik héten országosan csökkent a betegek száma.  A jelentések alapján végzett becslések szerint az ötödik héten 92 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az elmúlt héten tíz megyében csökkent, a fővárosban, továbbá három megyében nem változott, hat megyében viszont – köztük Vasban – emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek becsült száma az egész országban, Vas megyében (1652) volt a legmagasabb. Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás. A betegek 36,2 százaléka gyermek, 31,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 24 százaléka, 8,2 százalékuk pedig a hatvan éven felüliek közül került ki. Az előző hetekhez hasonlóan az óvodások és az általános iskolás korú gyermekek a legérintettebbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!