Hírek

2017.03.20. 09:23

Ittak és vezettek – Elfogások és ítéletek Vas megyében

Három ittas sofőrt fogtak el a rendőrök a hétvégén a vasi utakon, közben pedig nyolc személy ellen született gyorsított eljárásban ítélet ittas vezetés miatt. Van, aki több mint három évre búcsúzott el a jogosítványától.

Bakos Ágnes

Alkoholmámorosra sikerült a hétvége több sofőrnek (is) Vas megyében. Két szombathelyi férfit értek ittas vezetésen Szombathelyen, valamint egy ittas motorost is előállítottak. Őt a 8635-ös úton igazoltatták, akkor derült ki, hogy ivott, mielőtt útnak indult. A két megyeszékhelyi és a vasszilvágyi férfivel szemben is büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A vasiakkal együtt országszerte 54 személyt állítottak elő a hétvégén ittas vezetés miatt – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn készült összegzéséből.

Egy nap alatt nyolc vádlottat állított a Szombathelyi Járásbíróság elé ittas járművezetés miatt a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Mind a nyolc ügyben gyorsított eljárásban jártak el és mindegyik vádlottól elvették a jogosítványát, valamint pénzbüntetésre ítélték őket.

Öt esetben csak enyhe volt az ittas befolyásoltság, mind az öt sofőrt Szombathelyen fogták el. Négy hónapra vették el a vezetői engedélyüket és fejenként 80-100 ezer forint büntetést fizetnek. Két esetben baleset lett az ittas járművezetés vége – emelte ki dr. Fülöp Hajnalka.

Súlyosan megsérült a vádlott és könnyebben sérült a vele utazó két utasa, amikor a Parkerdei úton haladtak Szombathely felé, de a súlyosan ittas sofőr áthajtott a körforgalmon és egy fa állította meg a kocsit. Három évre és három hónapra vették el a jogosítványát, valamint 200 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

Közepes volt ittas az az autós, aki az M86-oson autózott és megpördült a kocsijával tavaly, egy decemberi hajnalon. Az ügyészség tájékoztatása szerint nem tudta kinavigálni a kocsiját a vízelvezető árokból, ahová sodródott, kétszáz métert haladt az árokban, az ellenkező irányba, mint amerre indult. Egy évre és nyolc hónapra búcsúzott el a vezetői engedélyétől és 150 ezer forint a kiszabott pénzbüntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!