Hírek

2017.03.23. 14:18

Egyre látványosabb a kora őszi átadásra váró Haladás Sportkomplexum

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere csütörtök délelőtt tartott helyszínbejárást a Haladás épülő Sportkomplexumában.

Vas Népe

Dr. Puskás Tivadar polgármester az építkezés műszaki vezetőjével tekintette meg a Haladás Sportkomplexum építkezésének márciusi állását – tudatta a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben a fejlesztőcég. A munkálatok ütemterv szerint haladnak, a nagyjából egy éve kezdődő építkezés felgyorsult, egyre látványosabban mutatkozik a kora ősszel átadásra kerülő sportkomplexum.

Elkészültek a sportcsarnok homlokzati körítő falai, valamint az előregyártott vasbeton szerkezetek helyszíni szerelése is. Ugyanitt folyamatban vannak a válaszfalazások, a villamos és gépészeti alapszerelési munkák, valamint a szárazépítési munkálatok. A VIP-épület szerkezetépítési munkái is készek, a kivitelezők csak ide, eddig közel 24 ezer köbméter betont és 1700 tonna betonacélt építettek be.

dr. Puskás Tivadar (jobbra) a kivitelező munkatársaival

A VIP-parkoló teljes felületén elkészült a bitumenes vízszigetelés. A következő időszakban folytatódnak az építőmesteri munkák; szárazépítés, esztrich aljzat betonozási munkák, homlokzati hőszigetelések, függönyfal-szerelés, hidegburkolási munkák a vizes blokkokban, álmennyezet feletti tisztasági festések, valamint az épületgépészeti és épületvillamossági alapszerelések.

A stadion előregyártott szerkezeteinek építési munkáival is végeztek, a lelátó acélszerkezetéből 56 rácsos tartót és 28 eresztartót építettek be, így eddig közel 450 tonna acélszerkezetet emeltek a helyére a kivitelezők. A lelátó keleti oldalán, a Rohonci úttal párhuzamos szakaszon megkezdődött az acélszerkezetet takaró ponyva elhelyezése, amit az alpintechnikában jártas szakemberek végeznek közel 20 m magasságban a biztonsági előírások szigorú betartása mellett. Az északi rámpa szerkezetépítési munkáinak befejezésével is végeztek a kivitelezők, a déli rámpa monolit vasbeton szerkezetének építése 90 százalékos készültségű.

Az építkezés jelenlegi állása

Április közepétől megkezdődnek az útépítési munkák, április végétől pedig a pályaépítés földmunkálatai.

A szombathelyi polgármester elégedett az építkezés menetével – mint azt korábban hangsúlyozta, a sportkomplexum a szombathelyieknek épül, 100 százalékos kormányzati finanszírozással. A beruházás az elmúlt húsz év legjelentősebb fejlesztése Szombathelyen. A Haladás Sportkomplexum építkezésének befejezése kora őszre tervezett, a stadion átadóünnepségét követően megnyitja kapuit a Haladás sportolói, szurkolói, a szombathelyi lakosság és nézőközönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!