Hírek

2017.08.22. 17:05

Megszépül, hasznosul a sárvári Hild-park

Munkagépek vették birtokba a Hild-parkot, hogy az év végére elkészülhessen Sárvár egyik legújabb központi zöld területe. A munkaterület átadásával kezdődhetett el a tereprendezés és a kivitelezés a most lehangoló állapotban lévő parkban.

Pajor András

A beruházás megvalósítására a Területi Operatív Program keretében nyert a sárvári önkormányzat 235 millió forint pályázati támogatást, amely mellé 57 millió forint önrészt biztosított. Az elmúlt hónapokban megtörtént a területen futó víz- és távhővezetékek rekonstrukciója és elkezdődött a Várkerület 33. szám alatti társasház statikai megerősítése is - beszélt a munka kevésbé látványos részeiről Kondora István polgármester. A Posta tér folytatásaként kap térkő borítást a park, árnyékoló, lombhullató, klímatűrő fasorokat, cserjesávokat telepítenek, többszintes zöldfelületeket, szökőkutat létesítenek.

Új, többszintű zöldfelületek jönnek létre a jelenleg még lehangoló állapotban lévő Hild-parkban Fotó: Pajor András

Ezzel nemcsak esztétikus lesz a terület, hanem a lehulló csapadékvíz zöldfelületen történő hasznosítására alkalmas infrastruktúra is kiépül, hogy a település önfenntartó képességét fokozzák. A kialakuló közterületeken célul tűzték ki a kereskedelmi-szolgáltató funkciójú terek kialakítását, figyelemmel az idegenforgalmi szempontokra.

A kiemelt városfejlesztési projekttel kapcsolatban Kondora István polgármester bízik abban, hogy a reformáció 500 éves jubileumi záróünnepségére, október 31-ére elkészülhet az új tér, főleg, ha az időjárási körülmények is kedvezőek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!