Hírek

2017.08.01. 18:01

Szavaztak a mérlegről - Molnár Miklós a Styl-üggyel kapcsolatban írt levelet

SZOMBATHELY - Levélben kereste meg lapunkat Molnár Miklós, a város alpolgármestere a Styl ruhagyárral kapcsolatos cikkünk okán - ő képviseli az önkormányzatot a cég felügyelőbizottságában.

Vas Népe

Amint arról július 14-ei lapunkban beszámoltunk, egy jegyzőkönyv készült arról az ülésről, amelyen dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester, valamint a Styl jelenlegi és volt ügyvezetője vett részt. Utóbbi arról beszélt a nyilvánosan elérhető jegyzőköny szerint, hogy Molnár Miklós alpolgármester volt az, aki ragaszkodott ahhoz, hogy a városnak minél kisebb tulajdonrésze legyen a cégben, konkrétan 25 százalék. Azt írtuk: érthetetlen, miért nem lett egy százalékkal kevesebb a tulajdonrész, hiszen úgy a cég indulhatott volna bizonyos pályázatokon. Molnár Miklós azt írja, hogy a támogatási szerződés előkészítése kapcsán sem a társaság, sem az állam részéről nem érkezett semmiféle jelzés arra vonatkozóan, hogy a pályázati lehetőségektől elesik a társaság abban az esetben, ha az önkormányzati tulajdonrész eléri a 25 százalékot, így ennek a szempontnak a mérlegelése nem volt napirenden.

Szilágyi Sándor egy másik mondatával kapcsolatban kért helyreigazítást az alpolgármester. A volt ügyvezető a jegyzőkönyvben azt állította, hogy "a mérlegek bekerülnek az alpolgármesteri irodába, és onnan nem mennek tovább".

Molnár Miklós alpolgármester

Molnár Miklós azt írja: "ezzel szemben a valóság az, hogy a Styl Fashion Kft. 2015. évi mérlegbeszámolóját a társaság 2016. április 4-én, elektronikus úton közvetlen a társaság valamennyi tagjának, így Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében a polgármesternek is megküldte. A vonatkozó önkormányzati rendeletnek megfelelően a polgármester, mint a tulajdonosi jogok gyakorlója meghatalmazottal képviseltette magát a társaság 2016. áprilisi 7-én tartott taggyűlésén, ahol a tagok a mérlegbeszámolót elfogadták. A 2016-os évi beszámolóval kapcsolatban is hasonló volt az eljárás, a társaság 2017. május 5-én megküldte közvetlenül a tagok részére, akik a május 17-i taggyűlésen nem, hanem írásbeli szavazással taggyűlés tartása nélkül 2017. május 31-én fogadták azt el."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!