Hírek

2017.08.25. 16:50

Megújult a felsőcsatári általános iskola

FELSŐCSATÁR Megújult a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola épülete a tanévkezdésre. Az évnyitót már az impozáns, modern intézményben tartják augusztus 31-én, csütörtökön.

Vas Népe

Befejeződik a tanévkezdésre a felsőcsatári iskola két épületének energetikai korszerűsítése, valamint felújítása. Az új, közismertebb nevén kis iskolán végezték a jelentősebb felújítást, ami azt jelenti, hogy nemcsak energetikai korszerűsítésen esett át az épület, hanem kívül és belül is teljesen megújult, a bejárat fölé új tető készül. A fotón jól látszik a szigetelés és a vakolás utáni új külső színezés is. Az emeleti szinten továbbra is két osztályterem lesz, itt tanulnak majd az elsősök és a másodikosok. A pedagógusok már rendezkednek, a táblák már a helyükön vannak.

A megújult iskola épülete

A termek padlója is megújult, hogy még komfortosabb legyen a környezet. Természetesen a folyosót is kifestették, újrajárólapozták. Az alagsor jelentős változáson esett át: a volt konyha és étkező helyén ezentúl tornaszoba lesz, a másik helyiségben pedig szaktantermet, nyelvi labort alakítottak ki.

A felújítások okán, rendhagyó módon nem a főépületben, hanem a megújult kis iskolánál tartják majd a tanévnyitó ünnepségét.

Az intézmény vezetősége nemcsak a diákokat és a szülőket várja az eseményre, hanem mindenkit, aki kíváncsi, milyen lett a modernizálás után az épület, amihez pályázati pénzt, csaknem százmillió forintot használtak fel. Az összegből megújult a nagy iskolaépület energetikai rendszere is, de a látványosabb átalakulás mégiscsak a kis iskolánál történt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!