Hírek

2017.09.07. 18:55

Szépül az iskola Celldömölkön, 227 millió forint támogatást nyert az intézmény

CELLDÖMÖLK Több mint 227 millió forint támogatásból újulhatnak meg a Celldömölki Városi Általános Iskola tantermei. A sportudvart is fejlesztik.

Cseszkó Tamás

A Sárvári Tankerület mint fenntartó pályázott sikerrel központi forrásra. Ennek köszönhetően komoly intézményfelújítási program valósulhat meg Ágh Péter országgyűlési képviselő körzetében is. A Celldömölki Városi Általános Iskola több mint 227 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a pályázaton, amelynek köszönhetően tantermek újulhatnak meg, sőt, az intézmény udvarát is fejlesztik. Fizika-, kémia-, technika- és természettudmányos szaktentermeket, nyelvi labort alakítanak ki, lesz lehetőség parkettacsiszolásra és falfestésre.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Viola István igazgatóhelyettes, Danka Adél igazgató és Rozmán László tankerületi igazgató a Celldömölki Városi Általános Iskola udvarán, a készülő sportpálya helyén Fotó: Ohr Tibor

- A Sárvári Tankerületi Központ hét pályázatot nyújtott be intézmények infrastrukturális fejlesztésére, ebből a második legnagyobb a Celldömölki Városi Általános Iskola projektje - mondta el lapunknak Rozmán László tankerületi igazgató.

Az volt a cél, hogy a viszonylag jó állapotú épülethez egy korszerű sportudvar is csatlakozzon, hiszen a mindennapos testneveléshez szükséges feltételeket Celldömölkön is szerették volna megteremteni.

- Csaknem 250 millió forintos értékben hajtunk végre szaktantermi eszközfejlesztéseket, ami lehetővé teszi, hogy a pedagógusok valóban a tudásuknak megfelelő szinten oktathassák a tanulókat - húzta alá a tankerületi igazgató. Hozzátette, az ilyen fejlesztések célja minden esetben az, hogy a gyermekek korszerű körülmények között tanulhassanak.

Rozmán László arról is beszélt, hogy a mostani beruházás nem valósulhatott volna meg a magyar kormány támogatása nélkül, valamint kiemelte Ágh Péter országgyűlési képviselő segítségét is. Hangsúlyozta: Celldömölk történetében még nem valósulhatott meg ekkora értékű szakmai fejlesztés.

- Számos helyen zajlik iskolafejlesztés a választókerületünkben - mondta el Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Emlékeztetett, Celldömölkön például a napokban a katolikus iskola átadásán örülhettünk annak, hogy a gyerekek jó körülmények között tanulhatnak.

- Most a városi általános iskola támogatása kapcsán láthatjuk, hogy a helyi oktatás feltételei tovább bővülhetnek - hangoztatta a képviselő. Kiemelve, hogy ismét nagyon komoly forrás érkezett a városba, melynek köszönhetően a celldömölki diákok még korszerűbb körülmények között tanulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!