Hírek

2015.12.16. 16:41

5 ajándék, amelyet sose adjunk vasi férfinak

Karácsonykor a legjobb szándékkal adott meglepetés nem éppen a várt reakciót váltja ki abból, aki kapja. Összeállítottuk a férfiaknak adható 5 legrosszabb ajándék toplistáját.

Kovács Gergely

Körképet készítettünk a vasi települések utcáin: az erősebbik nem képviselőit kérdeztük meg arról, milyen ajándéktól borzadnának el (néhány konkrét megszólalót ld. cikkünk végén). A férfiaknak adható legrosszabb ajándékok sorában első helyen a csillámos, plüss figurákat említhetjük. Nem kívánom egy férfitársamnak sem azt az élményt, hogy örömöt kelljen színlelnie, amikor például barátnője egy csillámpóni-figurát vagy éppen csillogó szemű plüssmacit ajándékoz neki. Ennek egy elfogadhatóbb változata lehet viszont a mostanában népszerű, Yoda mester arcát mintázó mamusz vagy akár egy plüss, söröskorsót formázó figura, ami szintén létező termék.

Második helyre az olyan ruhadarabokat sorolhatjuk, mint nyakkendő, zokni, alsónemű. Bár ezekre minden férfinak szüksége van, a karácsonyfa alatt mégsem örülnek annyira, amikor kibontják az ajándékot, és egy pár zokni vagy egy szép nyakkendő bújik elő a csomagolásból. A hasznos dolgokat is be kell szerezni, de ezidőtájt inkább valami szellemeset, ötleteset várnak, valamit, amit személyesen nekik találnak ki.

Harmadszor pedig szót kell ejtenünk a szerszámokról, barkácseszközökről. Tudjuk, hogy a férfiaknak egy családban reparátor szerepkörben is villogniuk kell, karácsonykor mégsem szeretik annyira, ha emlékeztetik őket: "Vettem neked szerszámkészletet, hogy végre megjavíthasd, amire hetek óta kérlek". A karácsony a férfiaknak is a pihenés ideje.

A már említettek után nem mehetünk el szó nélkül a „rendkívül hasznos” porfogók mellett sem. Ilyenek például a kulcstartó, fényképkeret, de ebben a kategóriában a nyaralásokról, kirándulásokról begyűjtött hűtőmágnesek viszik a prímet.

Végül, de nem utolsósorban, a „Nincs semmi ötletem, de azért mégis illene adni valamit” kategória győztesei az áruházi kuponok, utalványok. Ezekkel azt üzenjük, hogy nem tudjuk, mit adjunk az adott személynek, hogy minek örülne igazán, ezért inkább rábízzuk a választást.

Megkérdeztük: Ön szerint mi a legrosszabb karácsonyi ajándék?

Regős Péter (17), tanuló

Engem azzal tudnának a legjobban meglepni, ha például egy matematika példatárat kapnék. Azt nagyon nem szeretném, de ennél van rosszabb is, egy kémia példatár. Maga a pokol.

Tompa Tibor (51), vegyésztechnikus

Én semmiféleképpen nem szeretnék ruhaneműket kapni. Aminek a legkevésbé örülnék, az a nyakkendő, zokni, alsónemű, ilyesmik. Minden másnak örülni fogok, ami a fa alá kerül.

Csiszár Gergő (18), tanuló

Én a legkevésbé azt szeretem, amikor úgy vesznek nekem ruhát, hogy nem az én stílusom. Ezen kívül az olyan dolgokat nem szeretem, amiket nem tudok használni, díszeket, kis szobrokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!