Hírek

2009.07.20. 02:27

A befőzési szezon közepén járunk - Kelendő a sárgabarack

Szombathely - A piaci árusok pultjai gyümölcsöktől, zöldségektől roskadoznak a napokban. A befőzési szezon kellős közepén járunk, idén az árak is kedvezőbbek.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

- Nagyon sokan vásárolnak a napokban sárgabarackot - mondja a vásárcsarnok egyik kereskedője. Idén egész jó volt a termés, s nem is drága a gyümölcs, így sokan készítenek lekvárt belőle. Az apróbb barack kilóját már 170 forinttól beszerezhetjük, s tíz kilogramm sárgabarackból akár 8-10 üveg lekvárt is eltehetünk. Keresett a málna is, ám ezt már jóval kevesebben főzik be, pedig igazán ízletes szörp, lekvár készíthető belőle.

A háziasszonyok jó része lecsót is tesz el télire, ám ezt a többség inkább augusztusra halasztja, addigra az ára jóval kedvezőbb lesz. Jelenleg a paradicsomot és a paprikát kilónként 200 forint körül szerezhetjük be. Szilvát, sárgadinnyét is ennyiért kaphatunk, míg a görögdinnye kilogrammját már száz forint alatti áron is beszerezhetjük. Az újkrumplit kilónként 120 forint körüli áron kínálják. Egyre többen keresik a csemegekukoricát is, ennek darabját 70-80 forintért árulják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!