Hírek

2014.02.11. 15:30

Németh Paula volt a hónap tanára decemberben

Olvasóink szavazataikkal december hónapban is megválasztották a hónap tanárát, aki dr. Bíróné Németh Paula a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanára lett.

Farkas Eszter

Paula olvasóink szavazatainak 35,1 százalékát szerezte meg. A tanítónő 15 éve oktat a Zrínyi iskolában. Szombathelyen végezte el az alap tanító szakot, később mérés-értékelés szakvizsgát, oktatás informatikus és pedagógia tanári végzettséget szerzett.

– Pályám elején egy évet Gencsapátiban a nevelőotthonban dolgoztam. Ez nagyon jó tanulópénz volt számomra. Pályám negyedik évében olyan élethelyzetbe kerültem, hogy el kellett döntenem maradok-e pedagógus, vagy sem? A döntésemet nem bántam meg, sok élménnyel gazdagodtam a szülők, gyerekek által – emlékezett vissza a tanárnő.

– Itt az iskolában nem ér véget a pedagógiai tevékenységem, a hét több napján önkéntes munkát végzek a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központban. Manuális foglalkozásokat tartok (ragasztunk, vágunk, festünk, bütykölünk), van akinek felolvasok, s van akit a kórházban látogatok meg. Önkéntes munkám során, amikor nem egészséges gyerekekkel foglalkozom, számomra Pearl Buch gondolatai az irányadók:„Joguk van az élethez, bármilyen legyen is az, ha kiteljesíted az életüket, értük és velük megleled az örömöt.” Akár egészséges, akár beteg gyerekek tanításáról legyen szó, sok-sok érzelemmel gazdagodok ettől a munkától. Következetes tanárnak tartom magam és úgy gondolom, közvetlen vagyok a tanítványokkal, partneri viszonyt ápolok a szülőkkel – fejtette ki Paula.

– Szeretnék minél több közös programot a tanítványaimmal és szüleikkel. A diákjaimat pedig szeretném továbbra is, főleg a matematika terén sok ismerethez juttatni, nem megfeledkezve személyiségük fejlesztéséről, az oktatás és nevelés egységességéről.

A december hónap tanára szavazáson egyébként második Módly Andrea lett 9,73 százalékkal, aki a szombathelyi a NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tanít. A harmadik helyet kollégája, Szauer Ágoston szerezte meg a szavazatok 7,67 százalékának begyűjtésével. 2014 január hónap tanárára február 17-én 9 óráig lehet szavazni. A hónap tanárai közül 2014-ben megválasztjuk az év tanárát, aki párjával egy wellness hétvégén vehet majd részt a nyári szünetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!