Hírek

2016.06.10. 16:06

A könyv és az eső illata - Könyvhétköszöntő Szombathelyen, könyvsátrak nélkül

Szombathely – Szabadtéri köszöntésre készültek, de az eső bekergette a könyvkedvelőket a Fő téri könyvesboltba pénteken délután. Szombathelyen is zajlik a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok.

Ölbei Lívia

Dr. Puskás Tivadar nem bánta, hogy a könyvesboltban kell mikrofon elé állnia, mondván, hogy így legalább töményebben érezhetjük a könyv semmivel össze nem hasonlítható illatát. A polgármester hangsúlyozta: a digitális világban sem nélkülözhetjük a könyvet, amely ma is fontos – talán a legfontosabb – információhordozó. A könyvheti programok koordinátora a BDK. Nagy Éva, a könyvtár igazgatója szintén arról beszélt, hogy a könyvheti gyerekprogramok iránt tanúsított nagy érdeklődés jelzi: kell a könyv. Kenderes Csaba színművész-hallgató Szabó Lőrinc Olvasás című versét olvasta föl: arról, hogy az olvasás megnyitja a végtelent. A végére kisütött a nap, de könyvsátor egy se nőtt ki a Fő téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!