Hírek

2012.11.13. 18:54

Apokalipszis házilag

Szombathely - Világvége címmel rendeznek szimpóziumot a Nyugat-magyarországi Egyetem bölcsészkarán, november 15-16-án.

Ölbei Lívia

A szimpózium a Németh László Szakkollégium, az esztétika tanszék és a filozófia tanszék, valamint az Európa-tanulmányok tanszék szervezésében, a Talentum-programban a bölcsész- és természettudományok eszköztárát latba vetve járja körül azt az ismét erősen érzékelhető várakozást, félelmet, amely szerint valaminek (a történelem, a nyugati magaskultúra stb.) a végén járunk. Hogy ez a "világvége" hosszan elnyúló válság képében jelenik meg, esetleg pontosan körvonalazható kataklizma várható?   

Az előadók keresik a válaszokat. Tallár Ferenc  (NyME) például  "Emelkedünk? Süllyedünk? Vagy csak szörfölünk?" címmel tart előadást, Sümegi István (NyME) arra ad tippeket, hogy miképpen éljük túl a világvégét, Fresli Mihály  (NyME) előadása az "Apokalipszis házilag, avagy hogyan robbantsunk társadalmat kulturális hálózatokkal?" címet kapta. A szimpóziumon mások mellett itt lesz Kornis Mihály író,  aki nemcsak előadást tart, hanem beszélgetésen is részt vesz: november 15-én 17 órától a Berzsenyi téri bölcsészkaron. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!