Hírek

2014.12.08. 17:17

Bemutatták a Szülőföld Kiadó és a PLT közös gondozásában kiadott mitikus kalandregényt

Szombathely - A könyvet illusztráló sok-sok gyerek jelenlétében mutatták be a Csodafiú szarvas című mitikus kalandregényt, amely a Szülőföld Kiadó és a Pannon Lapok Társasága közös gondozásban jelent meg.

Merklin Tímea

A könyv 2011-ben készült el, írója, a veszprémi Sándor Zsuzsanna sétálni indult táskájában a Csodafiú szarvas első nyomtatott változatával, és a fő téren megszólították őt a hajléktalanok, akik körbeültek egy dobozt. Válasszon egy szarvast a sok közül, szerencsét hoz! - kérték, mert árusították ezeket a gyufaszálból készített tárgyakat. Zsuzsa választott, pont azt, amelyik aztán tényleg szerencsét hozott, hiszen a könyv megjelent, ez az ő első regénye több novella és verspublikáció után. A történetet maga a szerző mesélte az MMIK Élő-Tér Galériájában, ahol főleg gyerekekből álló közönség gyűlt össze, nem csoda, hiszen iskolások illusztrálták a könyvet.

 

Mehlhoffer Tamás, a Vas Népe szerkesztőségi menedzsere és digitális főszerkesztője elmondta: az illusztrációs rajzpályázatot a Pannon Lapok Társasága kezdeményezte, általános és középiskolásoknak írták ki azokban a megyékben, ahol a PLT napilapokat ad ki. 189 rajz érkezett 4 megyéből, közülük 47 került be a könyvbe, aminek hátuljában van egy kis ráadás: a Hajszál híján című galériába bekerült további 30 jól sikerült rajz.

Sándor Zsuzsanna magyar – történelem szakos tanár, 25 éve tanít. Gyakran tapasztalja, hogy miközben más népek mitológiai alakjaiért, varázstudományáért rajongunk, saját gazdag mágia kincsünket nem ismerjük. Ezért írta meg a mai tizenévesek történetét úgy, hogy izgalmas kalandjaikon keresztül eljuthatunk az ősi magyar mitológia rejtett titkaiba.

A Csodafiú szarvas a Pannon Lapok Társasága ügyfélszolgálati irodáiban kapható, megyekártyásoknak kedvezménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!