Hírek

2016.03.30. 06:22

Bombariadó Szombathelyen - a helyszínről jelentjük

Várakozó emberek, tétlenül sétáló buszsofőrök, keringő postások - ezt láthatja az, aki szerdán reggel a szombathelyi Vasútállomás környékén jár. A forgalmi dugóról nem is beszélve...

Vadas Krisztina

Szerdán reggel érkezett egy telefonos bejelentés a rendőrségre, miszerint bomba van a Vasútállomáson. A rendőrök a katasztrófavédelemmel együtt azonnal kiszálltak a helyszínre, és megkezdték az intézkedést.

A környéket teljesen lezárták: se az állomásra, se a helyijárat-megállóba nem lehet bemenni.

A diákok és dolgozók, akik a vonatra vagy buszra indultak, most mind csak várnak: nem tudni, meddig tart a helyszín átvizsgálása. A buszsofőrök sétálgatnak, beszélgetnek, és minduntalan arra várnak, hogy újra róhassák a városban a köröket.

Az autós forgalmat a Nádasdy, a Vörösmarty és a Söptei utca felé terelik - sok autós nem érti, miért nem haladhat a megszokott útvonalon, ezért komoly fennakadások vannak az autós forgalomban. Szerencsére mindenki óvatosan és figyelmesen közlekedik, így a torlódásból baj még nem történt.

Az egyik vasúti felüljáróról belestünk az állomás környékére is, ahol várakozó vonatokat és fel-alá járkáló munkásokat láttunk. Valószínűleg inkább az épületben keresik a robbanószerkezetet, a síneknél ugyanis rendőri mozgást nem nagyon tapasztaltunk.

Nem tudni, meddig tart a környék átvizsgálása, ezért inkább azt javasoljuk, aki vonattal szeretett volna utazni, válassza az újratervezést. Az autósoknak pedig azt tanácsoljuk, próbáljanak meg kerülőúton közlekedni.

További információkkal hamarosan jelentkezünk.

Kapcsolódó cikk:

Bombariadó Szombathelyen – Lezárták a vasútállomást (fotókkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!