Hírek

2013.12.19. 14:15

Egészségház jövőre

Kőszeg – Ha minden sikerül, jövőre, szeptember végétől már egy korszerű egészségházba járhatnak a kőszegiek.

Némethy Mária

Már nagyon régóta szerettek volna a kőszegiek egy egészségházat maguknak, mondván: ha már nincs kórházuk, legalább az legyen. Néhány éve úgy tűnt, hogy egy befektető révén könnyen, gyorsan megvalósulhat a korszerű egészségház, a városnak csak telket kell hozzá adnia. Aztán kútba esett a befektetői elképzelés. Az egészségház terve azonban nem. Állandóan figyelték a városházán, hogy van-e olyan pályázati kiírás, amely sikerrel kecsegtetheti a kőszegieket. Nem volt. Évek teltek el várakozással. Aztán lett pályázat, a kőszegiek számára sikert hozott.

– 200 millió forintot nyert az egészségház megépítésére a város – mondta el a részleteket Ujvári Csaba, a polgármesteri hivatal műszaki ügyintézője.


Kőszeg lakótelepén, a Balog iskola közvetlen közelében épül majd meg jövőre az egészségház (Fotó: Ohr Tibor)

 

– A tervek készen vannak, a mai állapot szerint február közepén indulhat az építkezés, szeptember végére akár készen is lehet az egészségház.

A mai lerobbant, nem akadálymentesíthető, a kor színvonalától messze elmaradó rendelők helyett egy korszerű, modern, földszintes egészségház épül majd 832 négyzetméteren a Balog iskolánál. Benne gyermekgyógyászat, járóbeteg szakrendelés, felnőtt háziorvosi rendelők. A szabadon álló, félnyeregtetős épületnek három főbejárata lesz. Ujvári Csaba azt is elmondta: könnyen megközelíthető lesz, parkolóhelyei is bőven lesznek.

Csütörtökön a városi képviselők ülésén már az egészségház építés generál műszaki ellenőrének kiválasztásáról döntött a testület. Nem volt nagy vita, a bizottságok már korábban eldöntötték a kérdést. A négy közül a legolcsóbb ajánlatot tett, ráadásul kőszegi cégre voksoltak a városatyák, akik láthatóan szívesen foglalkoztak a témával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!