Hírek

2006.05.12. 15:31

Elbocsátottak öt kínai önkormányzati munkatársat

Peking (MTI/Reuters) - Elbocsátották állásából egy kínai vidéki közigazgatási hivatal öt vezetõ munkatársát, mert figyelmen kívül hagyott feltételezett madárinfluenzás esetekrõl szóló bejelentéseket, és a járvány következményeit szakszerûtlenül kezelte - számolt be róla pénteki számában a China Daily címû angol nyelvû hivatalos napilap.

Mórocz Zsolt

Az öt hivatalnok a délnyugati Szecsuan (Sichuan) tartománybeli Tacsu (Dazhu) megye közigazgatási központjában dolgozott. A tartomány kormányzata januárban jelezte, hogy a térségben megjelent a madárinfluenza vírus emberre is veszélyes H5N1-es altípusa. A tartományi vezetés késõbb három újabb megbetegedést jelzett.
A fertõzöttek közül ketten meghaltak, egy 8 éves kislány felgyógyult a betegségbõl. A most elbocsátottaknak azt vetették a szemére, hogy nem vizsgálták ki azokat a bejelentéséket, amelyek szerint egy gazdaságban kétezer szárnyas hirtelenszerûen elpusztult. Kínában a hivatalos adatok szerint eddig 12 ember halt meg a 2003 vége óta ázsiai déli részén pusztító kórban, és mintegy tucatnyi tartományban csaknem 40 madárinfluenzás esetet regisztráltak,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!