Hírek

2016.07.27. 15:49

Eltévedt az InterCity - Sárvárra futott be Répcelak helyett

Sárvár - A porpáci vasútállomáson rossz irányba tévedt a Szombathelyről induló, reggeli intercity, amely így Sárvárra futott be. Egy órát késett Budapestig.

Turbók Attila

Rossz irányba kanyarodott Porpácnál a tegnap reggeli intercity szerelvény, az Alpokalja IC. A hiba miatt Répcelak helyett Sárvárra futott be a szerelvény. Némi késés után a vasutasok helyrehozták a malőrt és egy óra késéssel a vonat befutott Budapestre. Némi kerülővel értek a fővárosi végállomásra azok az utasok, akik tegnap reggel, nem sokkal hét óra előtt felszálltak a Szombathelyről induló és Budapestre tartó Alpokalja Intercity szerelvényre. Az indulással nem is volt gond, ám menet közben komoly meglepetés érte az utasokat akkor, amikor a répcelaki látvány helyett a sárvári állomás köszöntötte őket. A Budapestre haladó IC-nek nem állomása Sárvár, ahol a Kisalföld.hu információi szerint a megszeppent utasokat nem engedték a szerelvényről leszállni. Hogy mi történt? Csak annyi, hogy a porpáci állomáson más irányba terelték a vonatot. Sárváron a kalauz némi késéssel tájékoztatta az utasokat, hogy „technikai probléma adódott", majd a vonatot visszafordították Porpácra, ahol végre a jó irányba indult tovább. A kerülő egy órás kését okozott a Budapestre indulóknak.

A GYSEV a következő közleményt adta ki: Tegnap reggel 6.50 perckor a Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es InterCity vonatot Porpác állomáson helytelen irányba, Sárvár felé közlekedtették. A vonat Sárvár állomáson visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább. Az InterCity emiatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett. A GYSEV Zrt. megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását. Amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság. A GYSEV Zrt. az okozott kellemetlenség miatt az utasok szíves elnézését kéri.

Címkék#intercity

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!