Hírek

2016.06.02. 11:01

Embercsempész ellen emeltek vádat Sárváron – Gyerekeket is szállított

Sárvár – Tavaly szeptemberben fogták el a 86-os főúton, Vasegerszegnél a férfit. Szegedről tartott Ausztriába. Harminc migránst szállított, börtönbe küldené és kitiltaná a régióból a Sárvári Járási Ügyészség.

Bakos Ágnes

Szír, tunéziai és iraki állampolgárokat szállított a kettős állampolgárságú férfi, akit tavaly szeptemberben fogtak el Vas megyében.

A nyomozás kiderítette: Szerbia felől érkeztek, átmásztak a kerítésen a szerb-magyar határon. Szeged közelében vette fel őket az embercsempész, hogy bizonyos összeg ellenében, egy zárt rakterű kocsiban Ausztriába vigye őket. Vasegerszegig jutottak: a 86-os főúton igazoltatták a sofőrt a rendőrök, természetesen a kocsi rakterében utazó 13 férfi, kilenc nő és nyolc gyermek sem kerülte el a figyelmüket.

Most zárult a nyomozás, a Sárvári Járási Ügyészség embercsempészettel vádolja a férfit és letöltendő szabadságvesztést javasol. Kitiltanák a férfit Győr-Moson-Sopron-, Vas és Zala megyék területéről – tájékoztatott dr. Simon József megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!