Hírek

2012.09.12. 15:59

Falco-hírek: Fey és Levy megfelelt, Jancsikin magyar lett

Szombathely - A próbaidő lejárta után véglegesítette két légiósa, Jonathan Levy és Michael Fey szerződését a Falco KC A-csoportos kosárcsapata. Braniszlav Jancsinik magyar állampolgár lett.

Tóth Gábor

Zajlanak az események a Falco-SZOVA KC Szombathely háza táján. Szeptember elején kapcsolódott be a munkába a sárga-feketék két kiszemeltje, Jonathan Levy és Michael Fey. A Bencze Tamás vezette szakmai stáb a 30 éves, 193 centis hátvédet, Levyt, valamint a 29 esztendős, 213 centis centert, Feyt is tíz napon keresztül tesztelte, többek között két edzőmeccsen is bevetette. Mindkét amerikai jó teljesítménnyel rukkolt elő, mindkettőjükkel a szezon végéig szóló szerződést kötött a klub.



- Csak néhány napja vagyok itt, de úgy érzem, hogy nagyon jó helyre érkeztem - fogalmazott Jonathan Ley.  - Profi körülmények közé, profi csapattársak, profi szakmai stáb mellé kerültem. A társak gyorsan befogadtak, a város szép, az emberek kedvesek,  jól érzem magam Szombathelyen. Ismerem a magyar mezőnyt, így nyugodtan kijelenthetem, hogy ütőképes kis gárdánk van. Azért jöttem a Falcóhoz, hogy legalább olyan eredményhez segítsem a csapatot, mint amit tavaly ért el. Élmény lesz ebben a csapatban bajnoki meccseket játszani.

- Ritka jó közösségbe csöppentem bele - árulta el Michael Fey. - A srácok nem csak a pályán, a pályán kívül is összetartóak,  ez nagyon ritka dolog a profi sportban. Minőségi munka zajlik a Falcónál, testközelből tapasztalhatom, hogy nem a véletlen műve volt a tavalyi ezüstérem. Fontos pozíció az enyém, ennek megfelelően dolgozom. Szeretnék egyénileg is fejlődni, de a legfontosabb, hogy a csapat segítségére legyek. Nagyon várom már a bajnokságot, remélem, hogy mindenki elégedett lesz velem Szombathelyen.

Kedden, a városházán letette az állampolgársági esküt Braniszlav Jancsikin. A Falcónál a második szezonját kezdő szerb bedobóval így már magyarként számolhat Bencze Tamás vezetőedző.
- Egy 2011 ősze óta húzódó ügyre került végre pont - nyilatkozott felszabadultan Braniszlav Jancsikin. - Édesapám, édesanyám, és a nagyszüleim ereiben is magyar vér csörgedezik, így különösebben talán nem kell ecsetelnem, hogy milyen fontos esemény a család életében az állampolgársági esküm. Persze van még dolgom, hiszen pötyögöm ugyan a magyart, de a nyelvtudásomat azért még csiszolnom kell. A klub sokat segített a honosításomban, ezt megpróbálom jó játékkal meghálálni. Örülök, hogy a Falcónál maradhattam, egészséges vagyok, nagyon várom már a bajnokságot.
Két edzőmeccset játszik a héten a Falco a szlovák élvonalbeli Komárno vendégeként. A csapat pénteken 8 órakor kel útra, egyet tréningezik Komáromban, majd 18 órakor kezdődik az edzőmérkőzés. Pénteken pedig 11 órakor lépnek pályára a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!